Lantbruksavbytartävlingen 2015 avgörs den 2 juli på Farmari

Årets lantbruksavbytare 2015 utses i Joensuu torsdagen den 2 juli. De tio bästa lantbruksavbytarna i Finland möts i finalen som ordnas i samband med lantbruksutställningen Farmari. Att komma med i finalen är en prestation i sig eftersom det är en ansedd yrkeskunskapstävling där totalt 1 937 lantbruksavbytare deltog i de första uttagningarna.

På Farmari kan utställningsbesökarna få en inblick i avbytarnas arbete. Allmänheten kan följa med hur tävlingsdagen framskrider på de kontroller som placerats ut på utställningsområdet. Under tävlingen utlovas imponerande uppgifter under gemytliga former. Finalisternas yrkeskunskaper har testats under äkta jordbruksförhållanden dagen innan på lantbruksläroanstalten i Kides.

Som tävlingsarrangörer medverkar utöver LPA även Arbetshälsoinstitutet, Automobilförbundet, Faba, Föreningen för bekämpning av djursjukdomar ETT, HKScan, Lantbruksavbytarna rf, LokalTapiola, MTK, ProAgria, Suomen sikayrittäjät ry, Valio, Valio Itämaito och Ypäjän hevosopisto.

Tävlingen försiggår kl. 10.00–14.00 på utställningsområdet och årets bästa lantbruksavbytare premieras kl. 15.00 på djurplanen.

Välkommen att följa tävlingen!