Hoppa över navigering

Är du LFÖPL-försäkrad och betalar också lön? Läs det här!

Ett nationellt inkomstregister tas i bruk 1.1.2019. Inkomstregistret är en elektronisk databas för förvärvsinkomster, pensioner och förmåner.

Om du är en LFÖPL-försäkrad arbetsgivare och alltså betalar lön till en anställd eller familjemedlem eller om ditt företag betalar lön till dig, ska du i fortsättningen anmäla löneuppgifterna till inkomstregistret senast på den femte dagen efter att lönen betalats ut.

Till exempel skattemyndigheterna, arbetspensionsbolagen och försäkringsbolagen får de uppgifter som de behöver ur inkomstregistret.

Ge fullmakt åt den som anmäler uppgifterna

Den som lämnar uppgifterna om lönebetalningen till registret behöver en fullmakt för att sköta ärendet. Om du anlitar en redovisningsbyrå eller bokförare för löneutbetalningen bör du i god tid avtala med dem om ert samarbete. Läs mer på skatteförvaltningens webbsida: Befullmäktiga användare av inkomstregistrets e-tjänst.

Vi har samlat frågor och svar om inkomstregistret på vår webbplats. Om du önskar mer information i anslutning till din LFÖPL-försäkring och inkomstregistret kan du kontakta LPA:s kundtjänst, växel 029 435 11.

Mer information om inkomstregistret: inkomstregistret.fi och tela.fi/inkomstregistret

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig