Hoppa över navigering

I år skickar vi ut arbetspensionsutdrag till personer födda i maj-augusti

Av arbetspensionsutdraget framgår din arbetshistoria och pensionsbeloppet som du har tjänat in. Kontrollera utdraget noggrant eftersom din framtida arbetspension kommer att beräknas utifrån uppgifterna. Om du upptäcker ett fel ska du begära att LPA korrigerar uppgiften.

Du får ett arbetspensionsutdrag i pappersformat vart tredje år

I år skickar LPA arbetspensionsutdrag i pappersformat till personer födda i maj-augusti som har en giltig LFÖPL-försäkring. LFÖPL-försäkrade som har fyllt 60 år får ett arbetspensionsutdrag i pappersformat varje år per post.

Du får ditt arbetspensionsutdrag från det försäkringsbolag hos vilket dina inkomster eller din arbetsinkomst varit som störts under de senaste två åren. I september får LPA:s drygt 16 900 kunder ett personligt pensionsutdrag per post.

Övergå till ett elektroniskt arbetspensionsutdrag

Du har när som helst tillgång till ditt arbetspensionsutdrag i LPA:s e-tjänst. Identifiera dig först i LPA:s e-tjänst och när du sedan går vidare till arbetspensionsutdraget begär tjänsten en ny identifiering. I e-tjänsten kan du också välja att inte längre alls få ett utdrag i pappersformat hemskickat. Du kan också kontrollera ditt arbetspensionsutdrag i tjänsten työeläke.fi.

Om du har kontrollerat arbetspensionsutdraget elektroniskt senare än i mars skickas inte ut ett utdrag åt dig per post samma år.

Uppskattning av din framtida pension

I det elektroniska arbetspensionsutdraget ingår en uppskattning av det kommande pensionsbeloppet. Det kommande pensionsbeloppet uppskattas också i arbetspensionsutdraget i pappersformat om du är född före 1965.

Hur tjänas pensionen in? Läs mer om hur pensionen tjänas in på vår webbplats.

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på vanliga frågor om arbetspensionsutdraget på vår webbplats. Vi besvarar också frågor om arbetspensionsutdrag och pensioner på numret 029 435 2692.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig