Hoppa över navigering

Lantbruksföretagare, tips för välbefinnande för dig

Hemligheten bakom en lönsam gård är en företagare som mår bra. För varje lantbruksföretagare är det viktigt att se till att han eller hon orkar i arbetet och att arbetsförmågan upprätthålls. Även genom små åtgärder varje dag kan du få mer kraft i vardagen! Det är också bra att lägga märka till när behovet av stöd är större och då modigt begära hjälp. Anlita de avgiftsfria tjänsterna som LPA:s projekt Ta hand om bonden och teamet för arbetsförmåga erbjuder för att stöda ditt välbefinnande i arbetet.

Videon med tips om välbefinnande i arbetet

Vad ger mig energi för arbetsdagarna? Se på videorna på några minuter med tips om hur du lägger in pauser i arbetet, hanterar stress och brådska, kommer på bra humör och bemöter dig själv på ett vänligt sätt. Det lönar sig att se till sitt eget välbefinnande! Samtidigt lär du känna projektarbetarna som har hand om Ta hand om bonden-projektet. Tipsen för välbefinnande publiceras på vår Youtube-kanal.

Video med pausgymnastik

Har du redan fått mer energi med hjälp av våra pausgymnastikvideon? Lär dig rörelserna och delta i din första pausgymnastik redan i dag! I samarbete med Cuckoo Workout har LPA:s projekt Ta hand om bonden tagit fram en pausgymnastikvideo för lantbruksföretagare. De enkla rörelserna ger spänst och gott humör! Se pausgymnastiken för lantbruksföretagare på YouTube

Projektet Ta hand om bonden

Vi har lanserat podcasten Ta hand om bonden. I fortsättningen kommer vi att lyft fram olika teman om välbefinnande som berör de finländska lantbruksföretagarna. Projektmedarbetare Anni Kekki samtalar med sakkunniga gäster om olika levnadsskeden, känslor och annat som hör samman med att orka.

Ta till hörlurarna och lyssna på podcasten! Du får bland annat tips om hur du kan känna igen tecken på utmattning i god tid. I fortsättningen kommer vi också att analysera upplevelser av ilska och hur snällhet påverkar våra liv. Dessutom får du information om invalidpension och hur du ansöker om den.

Podcasten Ta hand om bonden finns på Spotify och på vår webbplats. Avsnitten är finskspråkiga.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig