Hoppa över navigering

Höstens fakturor över försäkringspremierna har skickats

Nu har höstens fakturor över försäkringspremierna skickats ut. Fakturan förfaller den 15.9.

Kom ihåg att använda referensen när du betalar fakturan. Ange referensen i referensfältet i din nätbank så betalningen styrs rätt hos oss. Ange referensnumret utan mellanslag och kom ihåg att skriva RF före referensnumret. Skriv inte referensnumret i fältet för meddelanden.

Behändigast betalar du med e-faktura eller streckkod

Du kan ingå ett avtal om e-fakturering i din egen nätbank. Då får du fakturorna i digital form och alla uppgifter du behöver finns redan angivna.

I många bankers mobila appar kan du dessutom betala med hjälp av streckkoden. När du är inloggad i den mobila appen tar du ett foto av streckkoden i fakturan med kameran i din smarttelefon eller tablett och då överförs alla betalningsuppgifter direkt till betalningsunderlaget. Du behöver inte göra annat än kontrollera att uppgifterna är riktiga och sedan godkänna betalningen.

Behöver du längre betalningstid?

Om du behöver längre betalningstid för försäkringsavgifterna kan du behändigt komma överens om en betalningsplan i vår e-tjänst. Du kan också komma överens om en betalningsplan genom att ringa vår fakturering av försäkringsavgifter tfn 029 435 2690.

Dröjsmålsräntan för fakturor är 12 procent under tiden 1.7-31.12.2023. Räntan är i enlighet med 4 a § i räntelagen.

Fick du en faktura på 0,00 euro?

Om du fick en faktura på 0,00 euro, har du har betalt faktureringsperiodens försäkringspremier i förväg så fakturan du fick är en så kallad kreditnota. Fakturan med summan 0,00 euro skickades till din känndeom och är ett kvitto över att periodens försäkringspremier är betalda. Du kan använda fakturan i din bokföring.

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor och svar om försäkringspremier på vår webbplats. Kolla i listan över vanliga frågor när du har frågor om din faktura för försäkringspremier eller om betalningen av den. Vår fakturering av försäkringsavgifter betjänar dig på numret 029 435 2690.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig