Hoppa över navigering

Fakturorna för försäkringsavgifterna elektroniskt till dig som använder tjänsten Suomi-fi

Den 1.6.2022 började vi använda nättjänsten Suomi.fi. Därmed styrs största delen av LPA:s brevpost, även fakturorna, elektroniskt till Suomi.fi-tjänsten om kunden anlitar tjänsten.

 

Vi har skickat ut årets tredje LFÖPL-försäkringsfakturor och fakturorna för den obligatoriska OFLA-försäkringen för arbetstiden. Fakturorna förfaller till betalning den 15.9. Om du anlitar Suomi.fi-tjänsten får du dina fakturor direkt till tjänsten. Suomi.fi-meddelandena ersätter den skriftliga brevposten så du får inte längre dina fakturor per traditionell brevpost. Läs mer om hur tjänsten Suomi.fi används på webbplatsen Suomi.fi. Om du vill kan du senare avsluta tjänsten och växla tillbaka till brevpost i pappersform.

Om du har tidigare fått LPA:s post elektroniskt till OmaPosti och du använder tjänsten Suomi.fi får du i fortsättningen din post till Suomi.fi.

Du kan inte skicka meddelanden eller bilagor till LPA via Suomi.fi. Skicka meddelanden och bilagor som tidigare i vår e-tjänst eller via den skyddade e-posten.

Betala behändigt med streckkod

Problemet med streckkoderna i våra försäkringsavgiftsfakturor som gjorde att det inte alltid gick att avläsa streckkoden har nu rättats till. Du kan alltså betala din faktura behändigt med streckkoden eller genom att avläsa QR-koden i fakturan i din bankapp.

Meddela ändringar

Du kommer väl ihåg att meddela LPA om arbetet på din gård upphör eller om det sker förändringar i gårdens verksamhet eller ditt stipendiearbete. Anmäl ändringarna i vår elektroniska e-tjänst eller genom att kontakta en LPA-ombudsman eller vår kundservice.

Behöver du längre betalningstid?

Om du behöver längre betalningstid för försäkringsavgifterna kan du behändigt komma överens om en betalplan i den elektroniska e-tjänsten. Du kan också komma överens om en betalplan genom att ringa vår fakturering av försäkringsavgifter tfn 029 435 2690 eller genom att skicka ett skyddat e-postmeddelande till oss. För den tid som betalningen av försäkringsavgiften skjuts upp tar vi ut dröjsmålsränta. Under tiden 1.1–31.12.2022 är dröjsmålsräntan 8 procent per år.

Frågor om fakturorna

Har du frågor om fakturan över försäkringsavgifter eller betalningen av den? Läs våra vanliga frågor om försäkringsavgifter.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig