Hoppa över navigering

Arbetssäkerheten på gården

Vår vision är Noll olyckor i lantbruket! Vi inbjuder er alla att göra lantbruket i Finland till världens säkraste arbete. Anlita tjänsterna som vi erbjuder för att nå målet med noll olycksfall!

Överväg, förutse och hantera riskerna, din arbetsförmåga ligger i dina händer. Olycksfall behöver inte vara en del av gårdens vardag! Vi erbjuder mångsidiga tjänster, vi producerar information och vi stöder forskning i syfte att främja arbetssäkerheten. Ta i bruk de bästa tipsen i vardagen på din gård!

Arbeta säkert

Ha koll på fakta

Skydda dig mot olycksfall och repetera säkra arbetssätt! Faktakorten om säkerheten i arbetet kan du fästa på väggen som anvisning eller spara i gårdens mapp med instruktioner. Läs faktakorten elektroniskt eller beställ dem kostnadsfritt som utskrifter.

Goda metoder för en säker gård

Dra nytta av goda rutiner som tillämpas på andra gårdar: I LPA:s tävling En säker gård 2020 lyfte vi fram säkra arbetssätt som våra kunder tillämpar. Se videona på LPA:s YouTube-kanal eller i spellistan för den här videon.

Se också de korta videoinslagen som LPA:s ombudsmän har gjort och som hjälper dig att bli uppmärksam på risker och rätta till läget. Hur kan du göra din gård till ett ännu säkrare ställe att arbeta på?

Arbetssäkerhetsrådgivare

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning om arbetssäkerhet! Fråga arbetssäkerhetsrådgivaren direkt om arbetarskyddsfrågor som du funderar på. Låt oss tillsammans göra din gård till en säker arbetsplats! Kontakta arbetssäkerhetsrådgivaren per telefon eller per e-post.

Utbildningar och evenemang

Vi ordnar kostnadsfria evenemang kring arbetssäkerheten. På föreläsningarna som sakkunniga håller får du aktuell information om arbetssäkerhet och riskhantering. Följ med vår evenemangskalender och läs mer om utbildningarna och evenemangen!

Identifiera riskerna på gården

Upplev de vanligaste farorna på en gård helt tryggt! Genom VR-glasögonen kan du uppleva situationer du inte skulle råka ut för i det verkliga livet.

Du kan bekanta dig med VR-upplevelsen på evenemang för lantbruksföretagare runt om i landet. Efter upplevelsen kan du diskutera arbetssäkerhet med en arbetssäkerhetsrådgivare.

Skicka dina frågor till tyoturvallisuusneuvoja(at)mela.fi.

Se en presentation om VR-upplevelsen (på finska).

Lär känna de farliga platserna på gården virtuellt! Trailer för LPA:s VR-upplevelse.

Om arbetssäkerheten på nätet

Våra samarbetspartner utför ett värdefullt arbete för säkerheten till stöd för lantbruksföretagarna. Dra fördel av den mångsidiga informationen och utveckla din egen arbetssäkerhetskompetens.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig