Hoppa över navigering

Enheterna för avbytarservice i Kankaanpää och Sastamala slås ihop

Enheterna för avbytarservice i Kankaanpää och Sastamala slås ihop i början av 2025. Sastamala stad ansvarar från och med nästa år för ordnandet av avbytartjänster inom lantbruket i det nuvarande området för Kankaanpää och Sastamala.

Sammanslagningen är en del av helhetsreformen av strukturen av lokala enheter inom avbytarverksamheten som inleddes 2022. Bakom beslutet om sammanslagning av de lokala enheterna ligger faktum att antalet gårdar med husdjursproduktion årligen minskar med cirka 5–7 procent. I syfte att trygga smidiga avbytartjänster bildar LPA tillräckligt stora avbytarenheter. I år är antalet avbytarenheter 12. I och med att avbytarenheterna i Kankaanpää och Sastamala slås samman minskar antalet från och med början av nästa år till elva.

Ordnande av avbytartjänster baserar sig på uppdragsavtalet mellan LPA och kommunerna. De övriga enheterna för avbytartjänster är Norra Finlands avbytartjänster (Muhos), Toholampi avbytarservice, Pedersöre avbytartjänster, Södra Österbottens avbytarservice: (Kurikka), Keuru avbytarservice, Norra Savolax avbytarservice (Iisalmi), Tohmajärvi avbytartjänster, Sydöstra Finlands avbytartjänster (St.Michel), Södra Finlands avbytarservice (Sysmä) och Vemo avbytarservice.

Närmare information: direktör Päivi Wallin 029 735 2343

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig