Hoppa över navigering

Nu kan du beställa avisering till dig själv i e-tjänsten om meddelanden som vi skickar dig

Vår betjäning förbättras. LPA skickar aviseringar om meddelanden åt dig i e-tjänsten. Du kan få besked om ett nytt meddelande per sms eller via e-post om du vill.

Vi tar i bruk tjänsten 19.4. Om vi har ditt telefonnummer skickar vi en avisering per sms om att du har ett nytt meddelande i e-tjänsten. Om du hellre vill ha beskedet per e-post kan du ändra dina inställningar under Mina uppgifter.

Via meddelanden i e-tjänsten (Ta kontakt > Meddelanden) kan du snabbt och säkert sköta dina ärenden som gäller LPA-tryggheten med hjälp av vår skyddade förbindelse.

Du får besked när

  • vi besvarar ett meddelande som du har skickat i e-tjänsten
  • vi skickar dig ett meddelande i e-tjänsten i ett ärende som behandlas hos LPA.

Kontrollera dina kontaktuppgifter och ta i bruk aviseringen

Vi skickar aviseringen till telefonnumret som har sparats i dina kunduppgifter. Kontrollera att ditt telefonnummer och din e-postadress är riktiga under Mina uppgifter i e-tjänsten.

Fick du ingen avisering? Kontrollera att ditt telefonnummer har sparats under Mina uppgifter i e-tjänsten.

Om du inte vill ha aviseringar om nya meddelanden kan du välja det här alternativet i Mina uppgifter.

E-tjänsten är öppen dygnet runt

Vår e-tjänst är den snabbaste kanalen för skötseln av ärenden som gäller LPA-tryggheten. I e-tjänsten kan du sköta dina ärenden som gäller LPA-tryggheten behändigt när det bäst passar dig. Du kan också använda tjänsten på mobila enheter. Logga in dig med dina personliga nätbankskoder, mobilcertifikat eller certfikatkort.

Du kan skicka meddelanden och bilagor till oss via e-tjänsten. I tjänsten kan du ansöka om ålderspension, partiell ålderspension, invalidpension, fortsatt rehabilitering och LPA-sjukdagpenning.

I e-tjänsten kan du också lämna in en:

  • skadeanmälan
  • reseräkning
  • ansökan om försäkring för stipendiater och meddela oss när stipendiet avbryts, upphör tidigare än planerat eller om du återvänder till arbetet
  • ansökan om försäkring för lantbruksföretagare, renskötare, fiskare och skogsägare eller göra ändringar i dina försäkringar
  • ansökan om frivillig OFLA-försäkring för arbetstid och fritid.

Di kan också godkänna en ansökan om försäkring som utarbetats för dig utgående från ett telefonsamtal elektroniskt direkt i e-tjänsten.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig