Hoppa över navigering

Försök till nätfiske med meddelande som ser ut som LPA:s skyddade e-postmeddelanden: öppna inte e-postmeddelandet

Uppdaterad 11.5.2023

Några av klienterna vid företagshälsovårds- och läkarcentralen Pirte i Birkaland har via läkarcentralens e-post fått meddelanden som ser ut som meddelandena som LPA skickar via sin skyddade e-postförbindelse. Det är fråga om ett försök till nätfiske och du ska inte öppna e-postmeddelandet och särskilt inte länkar i e-postmeddelandet.

LPA:s meddelanden har alltid @mela.fi som avsändare

Observera att meddelandena som LPA skickar ut alltid kommer från en adress som slutar på @mela.fi. Om avsändaren adress inte är @mela.fi ska du varken öppna meddelandet eller länkar inne i meddelandet.

Du känner också igen ett skyddat e-postmeddelande från LPA på adressen till länken Öppna meddelandet som du ser i meddelandet. Länkarna i meddelanden som LPA skickar ut öppnas alltid med adressen securemail.mela.fi. Du kan kontrollera länkens adress i e-postmeddelandena genom att föra musen över länken eller genom att i en mobil enhet trycka på länken länge. Du kan alltså öppna sådana e-postmeddelanden som skickats via den skyddade förbindelsen och länkar i dessa meddelanden, om avsändaren är @mela.fi och länken i e-postmeddelandet för till en adress som börjar med https://securemail.mela.fi

Om du klickat på ett meddelande som du misstänker är ett bluffmeddelande rekommenderar vi att du raderar meddelandet och genast uppdaterar ditt lösenord.

Läs mer om försöket till nätfiske i Pirtes meddelande: Tietojenkalasteluyritys: älä avaa tätä sähköpostia!

Läs anvisningarna på Cyberssäkerhetscentralens webbplats om hur du skyddar dig mot nätfiske: Så här skyddar du mot nätbedrägerier 

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig