Hoppa över navigering

Du som är född i januari–april får snart ett pensionsutdrag med posten

Pensionsutdraget visar den intjänade arbetspensionen. Det är viktigt att du kontrollerar utdraget omsorgsfullt eftersom din arbetspension kommer att räknas ut på basis av uppgifterna i utdraget. Om du upptäcker fel i uppgifterna ska du skicka en rättelsebegäran till LPA.

Pensionsutdrag vart tredje år

Du får ett pensionsutdrag på papper från LPA i år om du är född i januari, februari, mars eller april och har en gällande LFÖPL-försäkring. Om du fyllt 60 år får du ett utdrag hemskickat varje år.

Pensionsutdraget kommer från den pensionsanstalt där den försäkrades inkomster eller arbetsinkomst varit störst under de senaste två åren. I oktober får cirka 19 300 kunder ett personligt pensionsutdrag från LPA med posten.

Övergå till elektroniskt pensionsutdrag

Man kan när som helst kontrollera sitt eget pensionsutdrag i elektronisk form via LPA:s e-tjänster. För att göra det loggar du först in till e-tjänsterna. När du sedan förflyttas till pensionsutdragstjänsten blir du ombedd att identifiera dig på nytt. Inne i tjänsten är det även möjligt att välja bara det elektroniska alternativet och inte få något utdrag hemskickat på papper i fortsättningen. Du kan också kontrollera ditt pensionsutdrag via tjänsten Arbetspension.fi.

Om du har kontrollerat ditt elektroniska pensionsutdrag efter 31.3.2019 får du inget utdrag med posten i år.

Uppskattning av den kommande pensionen

Det elektroniska pensionsutdraget innehåller dessutom en uppskattning av den kommande pensionen. Om du är född 1965 eller tidigare ingår en uppskattning av den kommande pensionen också i det pensionsutdrag som du får hem med posten.

Hur tillväxer pensionen? Läs om intjänandet av pension på vår webbplats.

Frågor?

Vi har samlat svar på vanliga frågor om pensionsutdraget på vår webbplats. Vår kundtjänst svarar också på frågor om pensionsutdraget, växel 029 435 11.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig