Ohita valikko

Podcast ja videot

Välitä viljelijästä -podcast

Millainen on hyvinvoiva viljelijä? Podcastissa käsitellään eri hyvinvointiteemoja, jotka koskettavat suomalaisia maatalousyrittäjiä. Välitä viljelijästä -projektityöntekijä Anni Kekki keskustelee vaihtuvien vieraiden kanssa eri elämäntilanteista, tunteista ja muista jaksamiseen liittyvistä asioita.

Voit kuunnella jaksot alta. Löydät ne myös Spotifysta, SoundCloudista, iTunesista, Apple Podcasteista ja Listen Notesta. Mistä aiheesta haluaisit kuulla podcastissamme? Laita viestiä: anni.kekki(at)mela.fi

Maatalousyrittäjän työkyky ja työkyvyttömyyseläke

Jaksossa käsitellään maatalousyrittäjän työkyvyn menettämistä ja työkyvyttömyyseläkkeelle hakeutumista. Vieraana on Kymenlaakson alueella toimiva Mela-asiamies Jukka Lappi.

Lue podcastin tekstiversio (pdf).

Maanviljelijän uupumuksen merkit

Myös maatalousyrittäjä voi uupua. Uupumusta ja mielialoja käsittelevässä jaksossa on vieraana Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin psykiatri Antti Lehtonen.

Lue podcastin tekstiversio (pdf).

Viha ja aggressiivinen käyttäytyminen

Mitä viha on? Miksi ihminen käyttäytyy aggressiivisesti? Mukana keskustelemassa Etelä-Karjalan Mieli ry:n toiminnanjohtaja Juho Heikka.

Lue podcastin tekstiversio (pdf).

Maaseudun kiltit miehet ja naiset

Mitä kiltteys on ja mistä se syntyy? Pitääkö kiltteydestä päästä eroon vai miten sen kanssa pärjää? Jaksossa vieraana psykoterapeutti Pirjo Timperi Lappeenrannasta.

Lue podcastin tekstiversio (pdf).

Ota hyvinvointivinkit haltuun ja lisää jaksamistasi!

Maatalousyrittäjille tehdyt hyvinvointivinkit on koottu parin minuutin pituisiksi videoiksi. Vinkkivideot käsittelevät eri aiheita, kuten työn tauottamista, stressin ja kiireen hallintaa sekä myötätuntoa itseä kohtaan. Kaikilla videoilla on yhteinen viesti: omasta hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa! Videoilla tutustut samalla Välitä viljelijästä -projektityöntekijöihin. Kaikki projektityöntekijöiden hyvinvointivinkit on julkaistu Youtube-kanavallamme.

Susann: Ta hand om dig själv – du är gårdens viktigaste resurs

Jussi: Ajatukset pois työasioista

Paula: Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen

Eija: Budjetointi stressinhallinnan keinona

Anni: Puhu itsellesi kauniisti

Eila: Halatkaa toisianne

Salla: Helli aivojasi

Outi: Huolla kehoasi ja pidä taukojumppa

Marko: Konmarita stressitekijöitä

Marjaana: Pysähdy ja tauota työtäsi

 

 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö