Ohita valikko

Postitamme työeläkeotteet tänä vuonna touko-elokuussa syntyneille

Työeläkeote sisältää tiedot työhistoriastasi ja kertoo karttuneen eläkkeen määrän. Tarkista ote huolella, sillä tuleva työeläkkeesi lasketaan aikanaan otteen tietojen perusteella. Jos huomaat tiedoissasi virheitä, tee korjauspyyntö ja lähetä se Melaan.

Saat työeläkeotteen paperisena joka kolmas vuosi

Tänä vuonna saat Melasta paperisen työeläkeotteen, jos olet syntynyt touko-elokuussa ja sinulla on voimassa oleva MYEL-vakuutus. Yli 60-vuotiaat MYEL-vakuutetut saavat paperisen työeläkeotteen postissa joka vuosi.

Saat työeläkeotteen siltä eläkelaitokselta, jossa ansiosi tai työtulosi ovat olleet viimeisen kahden vuoden aikana suurimmat. Syyskuussa runsaat 16 900 Melan asiakasta saa henkilökohtaisen työeläkeotteensa postitse.

Siirry sähköiseen työeläkeotteeseen

Voit katsoa työeläkeotettasi milloin tahansa Melan asiointipalvelussa. Tunnistaudu ensin Melan asiointipalveluun. Sen jälkeen siirtyessäsi työeläkeotteelle palvelu pyytää sinua tunnistautumaan uudelleen. Asiointipalvelussa voit valita, ettei paperista otetta postiteta sinulle jatkossa lainkaan. Voit tarkistaa työeläkeotteesi myös työeläke.fi-palvelussa.

Jos olet tarkistanut työeläkeotteen maaliskuun jälkeen sähköisesti, ei otetta lähetetä sinulle samana vuonna postitse.

Arvio tulevasta eläkkeestä

Sähköisessä työeläkeotteessa on mukana arvio tulevasta eläkkeestäsi. Arvio tulevasta eläkkeestä on myös paperisessa työeläkeotteessasi, jos olet syntynyt ennen vuotta 1965.

Miten eläke karttuu? Tutustu eläkkeen karttumiseen nettisivuillamme.

Kysyttävää?

Olemme keränneet nettisivuillemme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin työeläkeotteesta. Vastaamme työeläkeoteaiheisiin kysymyksiin myös numerossa 029 435 2692.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö