Ohita valikko

Tietojenkalasteluyritys Melan suojatun sähköpostin näköisellä viestillä: älä avaa sähköpostia

Uutinen päivitetty 11.5.2023

Pirkanmaalaisen Pirte työterveys ja lääkärikeskuksen sähköpostista on lähtenyt joillekin Pirten asiakkaille Melan suojattua sähköpostia muistuttava sähköposti. Kyseessä on tietojenkalasteluyritys ja kyseistä sähköpostia tai varsinkaan sen sisältämiä linkkejä ei pidä avata.

Melasta lähetettyjen viestien lähettäjäosoite aina @mela.fi

Huomaathan, että Melasta lähetetyissä viesteissä lähettäjän sähköpostiosoite päättyy aina @mela.fi. Jos viestin lähettäjäosoite on jokin muu kuin @mela.fi, älä avaa viestiä tai sen sisältämiä linkkejä.

Tunnistat Melasta lähetetyn suojatun sähköpostin myös viestissä olevan Avaa viesti -linkin osoitteesta. Melasta lähetettyjen viestien linkit avautuvat aina securemail.mela.fi -osoitteeseen. Sähköpostiviestissä olevan linkin osoitteen voi tarkistaa viemällä hiiren linkin päälle tai mobiililaitteissa painamalla linkkiä pitkään pohjassa. Voit siis avata sellaiset suojatulla sähköpostilla tulleet viestit ja niiden linkit, joiden lähettäjäosoitteena on @mela.fi ja sähköpostissa oleva linkki vie osoitteeseen, joka alkaa https://securemail.mela.fi

Mikäli klikkasit linkkiä viestistä, jota epäilet huijauspostiksi, suosittelemme, että poistat viestin ja päivität salasanasi välittömästi.

Lue lisää tietojenkalasteluyrityksestä Pirten tiedotteesta: Tietojenkalasteluyritys: älä avaa tätä sähköpostia! 

Lue ohjeita nettihuijaukselta suojautumiseen Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta: Näin suojaudut nettihuijaukselta

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö