Ohita valikko

Vakuutusmaksulaskut sähköisesti Suomi.fi-viestien käyttäjille

Otimme 1.6. alkaen käyttöön Suomi.fi-viestit-verkkopalvelun, jonka myötä suurin osa Melan lähettämästä kirjepostista, myös laskut, ohjautuvat sähköisesti Suomi.fi-palveluun, jos asiakkaalla on palvelu käytössä.

Olemme postittaneet vuoden kolmannen MYEL-vakuutuslaskun sekä pakollisen työajan MATA-vakuutuksen laskun. Laskut erääntyvät maksettavaksi 15.9. Jos sinulla on käytössäsi Suomi.fi-viestit-palvelu, saat laskusi sähköisesti suoraan sinne. Suomi.fi-viestit korvaa paperisen kirjepostin, joten et saa laskuasi enää erikseen perinteisessä kirjepostissa. Voit lukea lisää Suomi.fi-viestit käytöstä Suomi.fi-viestien verkkosivuilta. Jos haluat, voit myöhemmin lopettaa palvelun käytön ja vaihtaa takaisin paperiseen kirjepostiin.

Jos olet aiemmin saanut Melan postit sähköisesti OmaPostiin ja sinulla on jo Suomi.fi-viestit käytössä, saat postit jatkossa Suomi.fi-viesteihin.

Suomi.fi-viestien kautta et voi itse lähettää Melaan viestejä tai liitetiedostoja. Niiden lähettäminen onnistuu tuttuun tapaan asiointipalvelussa tai suojatun sähköpostin kautta.

Maksa laskusi näppärästi viivakoodilla

Vakuutusmaksulaskujemme viivakoodeissa ollut ongelma, joiden takia viivakoodin lukeminen ei aina onnistunut, on saatu korjattua. Voit siis maksaa laskusi kätevästi viivakoodilla tai lukemalla laskussa olevan QR-koodin pankkisovelluksessa.

Ilmoita muutoksista

Muistathan ilmoittaa Melaan, jos työskentelysi tilalla on päättynyt tai tilan toiminnassa tai apurahatyössäsi on tapahtumassa muutoksia. Muutoksista voi ilmoittaa sähköisessä asiointipalvelussamme tai ottamalla yhteyttä Mela-asiamieheen tai asiakaspalveluumme.

Tarvitsetko lisää maksuaikaa laskullesi?

Jos tarvitset lisäaikaa vakuutusmaksujen hoitamiseen, voit sopia uudesta maksuaikataulusta kätevästi sähköisessä asiointipalvelussa. Maksuaikataulusta voi sopia myös soittamalla vakuutusmaksulaskutukseemme puh. 029 435 2690 tai lähettämällä meille suojattua sähköpostia. Vakuutusmaksun lykkäämisen ajalta laskuun lisätään viivästyskorko, joka on 1.1.–31.12.2022 välisenä aikana 8 prosenttia vuodessa.

Kysymyksiä laskuista

Heräsikö sinulle kysymyksiä vakuutusmaksulaskustasi tai sen maksamisesta? Tutustu vakuutusmaksuista usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö