Ohita valikko

Kankaanpään ja Sastamalan lomitusyksiköt yhdistyvät

Mela yhdistää Kankaanpään ja Sastamalan lomitusyksiköt vuoden 2025 alussa. Sastamalan kaupunki vastaa maatalouslomituspalveluiden järjestämisestä nykyisten Kankaanpään ja Sastamalan lomitusyksiköiden alueella ensi vuodesta lähtien.

Yhdistyminen on osa vuonna 2022 käynnistynyttä lomituksen paikallisyksikkörakenteen kokonaisuudistusta. Paikallisyksiköiden yhdistymisen taustalla on kotieläintilojen määrän väheneminen noin 5-7 prosentilla vuosittain. Mela pyrkii turvaamaan lomituspalvelujen sujuvan järjestämisen muodostamalla riittävän suuria lomitusyksiköitä. Tänä vuonna lomitusyksiköitä on 12. Kankaanpään ja Sastamalan lomitusyksiköiden yhdistymisen myötä niiden määrä vähenee yhteentoista ensi vuoden alussa.

Lomituspalveluiden järjestäminen perustuu Melan ja kuntien välillä solmittuun toimeksiantosopimukseen. Muita lomitusyksiköitä ovat Pohjois-Suomen lomituspalvelut (Muhos), Toholammin lomituspalvelut, Pedersören lomituspalvelut, Etelä-Pohjanmaan lomituspalvelut (Kurikka), Keuruun lomituspalvelut, Pohjois-Savon lomituspalvelut (Iisalmi), Tohmajärven lomituspalvelut, Kaakkois-Suomen lomituspalvelut (Mikkeli), Etelä-Suomen lomituspalvelut (Sysmä) ja Vehmaan lomituspalvelut.

Lisätietoja: johtaja Päivi Wallin 029 735 2343

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö