Ohita valikko

Muutokset apurahatyössä

Onko apurahatyössäsi tapahtumassa muutoksia? Ilmoita Melaan ja apurahan myöntäjälle mahdollisista vakuutuskauden aikana tapahtuvista muutoksista.

Näitä muutoksia voivat olla:

  • apurahalla työskentelyn keskeytyminen tai ennenaikainen päättyminen
  • apurahan käyttötarkoituksen muutos
  • työskentelymaan muutos

Ilmoita Melaan muutoksista sähköisen asiointipalvelun kautta tai toimita lomake Hakemus olosuhdemuutoksesta meille liitetiedostona suojatun sähköpostin kautta  tai postitse. Selvitämme hakemuksesi perusteella, tarvitseeko vakuutukseen tehdä muutoksia.

Apurahalla työskentelyn keskeytyminen tai ennenaikainen päättyminen

Sinulle myönnetty vakuutus voidaan keskeyttää, jos apurahalla työskentelysi keskeytyy vähintään neljän kuukauden ajaksi:

  • sairauden tai kuntoutuksen
  • lapsen syntymän tai alle kolmivuotiaan lapsen hoidon
  • palkka- tai muun ansiotyön
  • asevelvollisuuden tai siviilipalveluksen
  • tai muun näihin verrattavan syyn vuoksi

Lisäksi vakuutuksen tulee olla voimassa vähintään neljä kuukautta ennen keskeytystä ja työskentelyaikaa tulee jäädä keskeytyksen jälkeen neljä kuukautta.

Liitä hakemukseen myöntäjän hyväksyntä

Tarvitsemme sinulta apurahan myöntäjän kirjallisen hyväksynnän työskentelyn keskeytymisestä. Lähetä myöntäjän hyväksyntä samalla kun teet ilmoituksen työskentelyn keskeytymisestä. Voit lähettää asiakirjan sähköisen asiointipalvelun tai suojatun sähköpostin kautta liitetiedostona

Vakuutuksen päättäminen ennenaikaisesti

Sinulle myönnetty vakuutus voidaan päättää ennenaikaisesti, mikäli et käytä apurahaa kokonaisuudessaan. Ilmoita työskentelyn ennenaikaisesta päättymisestä Melan asiointipalvelun kautta tai Hakemus olosuhdemuutoksesta -lomakkeella sen jälkeen, kun olet ilmoittanut apurahan myöntäjälle työskentelyn päättymisestä. Toimita myöntäjän kirjallinen hyväksyntä joko asiointipalvelun kautta tai liitetiedostona suojatun sähköpostin kautta.

Apurahan käyttötarkoituksen muutos

Jos apurahasi käyttötarkoitusta on muutettu vakuutuksen voimassaoloaikana, ilmoita meille muutoksesta sähköisen asiointipalvelun kautta tai suojatulla sähköpostilla.

Työskentelymaan muuttuminen

Jos työskentelymaasi vaihtuu vakuutuksen voimassaoloaikana, ilmoita asiasta Melaan. Lisätietoja ulkomaantyöskentelystä: Apurahalla työskentely ulkomailla.

Vakuutuksen päättäminen

Päätämme vakuutuksesi, kun jäät vanhuuseläkkeelle tai et kuulu enää Suomen sosiaaliturvaan.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö