Ohita valikko

Suojaudu työssä

Kertaa taitosi ja opi uutta henkilösuojaimista! Opastamme sinua maatilalla tarvittavien henkilösuojainten valinnassa, käytössä, hoidossa ja säilytyksessä.

Farmarin suojaintutkinto

Osaatko suojautua? Peli opettaa sinulle kaiken tarpeellisimman maatalouden henkilönsuojaimista. Farmarin suojaintutkinto on innostava virtuaalinen oppimisympäristö kaikille maatalouden parissa työskenteleville.

Suojaintutkinto on tilapäisesti poissa käytöstä teknisen huollon vuoksi. Palaathan asiaan myöhemmin! Lisätietoja asiantuntija Anna-Riikka Pukarilta: anna-riikka.pukari(at)mela.fi.

Suojaintutkinnossa perehdytään maataloudessa tarvittaviin henkilönsuojaimiin, niiden käyttöön, hoitoon ja säilytykseen. Verkko-opiskelu koostuu tietoiskuista ja monipuolisista tehtävistä. Kokonaisuuteen kuuluu seitsemän osiota: hengityksen, kuulon, silmien, pään, käsien ja jalkojen suojaus sekä työvaatetus. Jokainen osio kestää noin 10–15 minuuttia. Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai osissa.

Tutkinnon suorittanut todistaa pätevyytensä maatalouden riskienhallinnassa ja osoittaa valmiutensa turvalliseen työskentelyyn maatilan eri tehtävissä. Suorituksesta myönnetään suojaindiplomi. Tutkinto on maksuton.

Suojainesittely

Työturvallisuuden asiantuntijat esittelevät maatalouden henkilönsuojaimia alan tapahtumissa ja luentotilaisuuksien yhteydessä. Pääset näkemään ja sovittamaan uusia suojaimia sekä keskustelemaan niistä asiantuntijan kanssa. Ota yhteys työturvallisuusneuvojaan: tyoturvallisuusneuvoja(at)mela.fi.

Suojainvideot

Tutustu suojaimiin ja niiden käyttöön Mela-asiamiehen johdolla! Katso valitsemasi suojaimen esittelyn omana videonaan tai kaikkien suojainten esittelyt samalta videolta.

Henkilösuojainten käyttö maatilalla

Voit katsoa kaikki suojainvideot yhtenä videona tästä. Videon kesto on 18 minuuttia.

Hengityksensuojaimet

Suojakäsineet

Turvajalkineet

Suojalasit

Kuulosuojaimet

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö