Ohita valikko

Apurahan myöntäjälle

Apurahan myöntäjän on ilmoitettava Melaan, kun se on myöntänyt apurahansaajalle kestoltaan ja määrältään vakuuttamisen edellytykset täyttävän apurahan.

Apurahan myöntäjä on velvollinen ilmoittamaan myöntämistään apurahoista. Myöntäjältä saatu ilmoitus apurahasta on edellytyksenä apurahansaajan eläkevakuutushakemuksen käsittelylle. Valvomme myös apurahansaajien vakuuttamisvelvollisuutta myöntäjiltä saatujen ilmoitusten perusteella.

Apurahan myöntäjän tulee ilmoittaa apurahasta Melaan, kun sekä työskentelyn kesto että myönnetyn apurahan määrä ylittävät laissa mainitut vähimmäisrajat. Lähetä myöntäjän ilmoitus heti, kun apuraha on myönnetty tai viimeistään silloin, kun apurahan maksaminen alkaa.

Lisätietoja apurahojen ilmoittamisesta: Ohje apurahan myöntäjälle.

Ilmoitus apurahasta

Apurahan myöntäjän tulee ilmoittaa apurahasta Melaan, kun sekä työskentelyn kesto että myönnetyn apurahan määrä (vähintään 1 501,71 euroa neljälle kuukaudelle, vuonna 2024) ylittävät laissa mainitut vähimmäisrajat. Lähetä myöntäjän ilmoitus heti, kun apuraha on myönnetty tai viimeistään silloin, kun apurahan maksaminen alkaa.

Tee ilmoitus apurahasta sähköisesti Apra-palvelun kautta. Palvelun käyttöönotto edellyttää erillisen tietoliikennesopimuksen tekemistä Melan kanssa. Palvelu on maksuton. Lisätietoja: Apra-palvelu.

Jos et pysty antamaan ilmoitusta Apra-palvelun kautta, voit toimittaa ilmoituksen Melaan lomakkeella 4003. Lähetä lomake liitetiedostona suojatun sähköpostipalvelun kautta. Valitse sähköpostin vastaanottajaksi Vakuutusasiat.

Tiedota vakuuttamisvelvollisuudesta

Apurahan myöntäjillä on mahdollisuus muistuttaa apurahansaajia heidän vakuuttamisvelvollisuudestaan. Pidäthän asiaa omassa tiedotuksessasi aktiivisesti esillä!

Olemme tehneet apurahansaajille vakuuttamista käsittelevän esitteen, jonka tarkoituksena on antaa yleistietoa apurahatyöskentelyn eläke- ja tapaturmavakuuttamisesta. Voit käyttää esitettä vapaasti omassa tiedotuksessasi. Apurahansaajalle! Eläkettä ja tapaturmaturvaa Melasta -esitteen voi lisätä esimerkiksi myöntöpäätöksen liitteeksi.

Esite on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Esitettä päivitetään säännöllisesti. Voit tilata esitteitä maksutta Julkaisut-sivun kautta.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö