Ohita valikko

Sähköpostin käytön periaatteet

Mela palvelee asiakkaitaan myös sähköpostin välityksellä. Melan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) mela.fi.

Kun otat yhteyttä Melaan sähköpostitse tai internetsivujen kautta, viestintä tapahtuu pääsääntöisesti suojaamattomassa yhteydessä. Tällöin ei voida taata sähköpostiviestinnän luottamuksellisuutta. Siksi omia henkilökohtaisia tietoja (MYEL-työtulo, henkilötunnus, pankkitilitieto jne.) ei suositella lähetettäväksi sähköpostitse.

Vastaamme henkilökohtaisia tietoja sisältäviin sähköpostitiedusteluihin kirjeitse. Sähköpostivastauksia voimme antaa vain yleisluontoisiin kysymyksiin.

Suojattu sähköposti

Melaan voi kuitenkin lähettää luottamuksellista sähköpostia erityisen suojatun sähköpostipalvelun kautta. Sähköpostin mukaan voi liittää liitetiedostoja. Suojatun sähköpostipalvelun kautta tulleisiin tiedusteluihin voimme vastata myös sähköpostitse. Kun lähetät meille suojattua sähköpostia, tunnistaudut ensin verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, varmennekortilla tai eIDAS-tunnistuksella. Voit valita asiointikielen ikkunan oikeasta yläkulmasta. Kun saat Melasta suojattua sähköpostia, saat viestin avattua tekstiviestillä puhelimeesi tulevalla koodilla.

Sähköinen asiointipalvelu

Melan sähköisessä asiointipalvelussa viestiliikenne on aina suojattua. Asiointipalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, varmennekortilla tai eIDAS-tunnistuksella. Asiointipalvelussa voi turvallisesti tehdä muutoksia omiin asiakastietoihinsa, lähettää liitteitä ja tehdä hakemuksia.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö