Ohita valikko

Fiksut farmivideot

Työturvallisuus on 95 % asennetta ja 5 % tietotaitoa!

Fksut farmivideot on valittu

Fiksut farmivideot -työturvallisuusvideokilpailu järjestettiin 1.9.–30.11.2023 ja voittajat palkittiin 30.1.2024 järjestetyssä verkkotilaisuudessa.

Korkeatasoisessa kilpailussa Melan asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi 3 000 euron pääpalkinnon voittajaksi Savonia-AMK:n opiskelijan Janina Sivosen videon Rakkaudesta lajiin.

Kilpailussa jaettiin kaksi 1 000 euron kunniamainintaa. Toisen kunniamaininnan voittivat Karoliina Aitto-oja, Sebastian Gardemeister, Elli Seppä ja Heikki Suni Oulun ammattikorkeakoulusta videollaan Turvallinen legofarmi. Toisella kunniamaininnalla palkittiin Noora Rahkonen, Sanni Railavuo ja Sanni Sutinen Hämeen ammattikorkeakoulusta videollaan Työskentele turvallisesti.

Fiksut farmivideot -kilpailu järjestettiin jo toista kertaa, ensimmäinen kilpailu oli syksyllä 2021. Videokilpailu kuuluu Melan Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemaan. Tavoitteenamme on vähentää tapaturmia ja innostaa kaikkia huolehtimaan työturvallisuudesta. Mottomme on: Tehdään yhdessä Suomen maataloudesta maailman turvallisin työ!

Kilpailuun oli kutsuttu luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut ympäri Suomen. Kilpailu oli suomen- ja ruotsinkielinen ja siihen osallistui noin 100 opiskelijaa 24:llä kilpailuvideolla.

Lue lisää: Oppilaitosyhteistyöllä rakennetaan turvallisempaa ruoantuotantoa

Mikä fiksu farmivideo?

Pyysimme opiskelijoita käsikirjoittamaan ja kuvaamaan meille maatalouden työturvallisuutta edistävän videon. Videon näkökulma ja toteutustapa olivat vapaasti valittavissa. Tyyli oli myös vapaa! Älypuhelin riitti kuvausvälineeksi ja videon enimmäispituus oli noin kaksi minuuttia.

Voittajavideot valinnut tuomaristo painotti valinnoissaan työturvallisuusviestin selkeyttä, videon kiinnostavuutta, kekseliästä näkökulmaa ja teknistä toteutusta.

Katso vuoden 2023 voittajavideot

Pääpalkinto

Janina Sivonen / Savonia-AMK
Rakkaudesta lajiin

Video käsittelee nykyaikaisen lypsykarjatilan työturvallisuutta. Videossa korostuu automaation ja teknisten apulaitteiden merkitys, mutta eläinten ymmärtäminen on tärkeintä. Asenne ratkaisee!

Raadin kommentteja:

  • Hienosti suunniteltu ja toteutettu työturvallisuusvideo.
  • Videolla esitellään lukuisia työturvallisuutta parantavia ratkaisuja ja eläimet huomioon ottavaa työturvallisuutta edistävää ajattelua.
  • Kerronta on jämäkkää, asiapitoista ja sydämellistä.

Katso Rakkaudesta lajiin YouTubesta

Kunniamaininta

Karoliina Aitto-oja, Sebastian Gardemeister, Elli Seppä ja Heikki Suni / OAMK
Turvallinen legofarmi

Kekseliäällä legoanimoinnilla tuodaan esille tärkeitä työturvallisuusviestejä: keskity, älä kiirehdi, suojaa kuulo ja kunnioita eläintä.

Raadin kommentteja:

  • Video on täyttä työturvallisuusasiaa ja leikkisä huomionvangitsija.
  • Se motivoi kaiken ikäiset huomioimaan harkinnan, suojautumisen merkityksen ja oikeanlaisen eläinten kanssa toimimisen.
  • Erilainen ja oivaltava, uudenlainen työturvallisuusvideo.

Katso Turvallinen legofarmi YouTubesta

Kunniamaininta

Noora Rahkonen, Sanni Railavuo ja Sanni Sutinen / HAMK
Työskentele turvallisesti

Video tuo humoristisella ja monipuolisella tavalla esille maatilojen vaaranpaikkoja liukastumisista suojautumiseen, navettahygieniasta eläinten käsittelyyn.

Raadin kommentteja:

  • Kekseliäällä videolla on mahtava meno! Selkeä työturvallisuusviesti ohjaa katsojaa positiiviseen toimintaan.
  • Videolla nostetaan useita tärkeitä työturvallisuuskysymyksiä sujuvaksi ja mukaansatempaavaksi kokonaisuudeksi.

Katso Työskentele turvallisesti YouTubesta

Katso vuoden 2021 voittajavideot

Katso vuoden 2021 Fiksut farmivideot YouTube-kanavaltamme

 

Lisätietoja Fiksut farmivideot -kilpailusta: työkykypalveluiden asiantuntija Anna-Riikka Pukari, p. 050 348 0535 tai anna-riikka.pukari(at)mela.fi

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö