Ohita valikko

Mittaa ja oivalla – Apurahansaajalle

Innovatiivisen tutkimustyön ja taiteen perusta on hyvinvoiva apurahansaaja. Työkyky vaikuttaa suoraan työn tuloksellisuuteen. Miten sitä voi ylläpitää ja kehittää?

Työhyvinvointitestit ja oppaat auttavat tunnistamaan asiat, joihin olisi hyvä kiinnittää huomiota ja tarjoavat tietoa muutoksen tueksi.

Apurahansaajan työhyvinvointiopas

Apurahansaajan työhyvinvointiopas -työkirja auttaa apurahan turvin tutkimustaan tekeviä tutkijoita edistämään ammatillista kehittymistään ja työhyvinvointiaan. Kirja tarjoaa tukea ja käytännön harjoituksia työn mielekkyyden vahvistamiseen ja ylläpitämiseen, arjen hallintaan ja vertaistuen hyödyntämiseen. Työkirja on suunnattu apurahatieteilijöille, mutta se sopii myös taiteilijoiden työhyvinvoinnin tueksi.

Opas auttaa vertaisryhmien toiminnan käynnistämisessä ja ohjaamisessa. Se toimii sekä yksittäisen apurahaa saavan tutkijan itseopiskelumateriaalina että vertaisryhmissä käytävien keskustelujen suunnitelmallisena jäsentäjänä.

Opas sisältää esimerkkejä, ohjaavia kysymyksiä, työtä tuunaavia harjoituksia, ammatillista identiteettiä vahvistavia reflektiotehtäviä ja neuvoja. Harjoitukset vahvistavat tutkijan ammatillista toimijuutta, eli sitä, että tutkija voi rahoitusmuodostaan riippumatta tietoisesti kehittyä ammatissaan ja tehdä hyvää tutkimusta mielekkäällä tavalla.

Opas on rahoitettu Melan työturvallisuusvaroista.

Lataa Työhyvinvointia apurahalla tutkivalle -työkirja TJS Opintokeskuksen sivulta.

Esittävien taiteilijoiden työturvallisuus

Esittävän taiteen tekijöille suunnattua työturvallisuustietoa on koottu Työterveyslaitoksen sivuille.

Tutustu Esittävän taiteen turva- ja hyvinvointiraideriin Työterveyslaitoksen sivuilla.

Hyvinvoinnin omahoitosivustoja

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö