Ohita valikko

Esitykset ja luennot

Hyödynnä valmista mallipohjaa, jotta esityksesi on Melan ilmeen mukainen. Käytössämme on suomen- ja ruotsinkielinen PowerPoint-mallipohja.

Pidä esityksesi pelkistettynä

Pidä diat pelkistettyinä, näin sanomasi pääsee parhaiten esiin.

Kuvamaailma on tuotu valmiiksi kansidioihin. Jos kuitenkin tuot PowerPoint-esitykseen muita kuvia tai teet esitysgrafiikkaa, huolehdi, että ne ovat graafisen ohjeen mukaisia. Huomioi tekijänoikeudet, älä siis käytä kuviamateriaalia, johon sinulla ei ole lupaa.

Muotoja (esim. ympyrä) voi käyttää, jos jotain yksittäistä asiaa on tarvetta nostaa esiin muusta sisällöstä. Muotoon voi lisätä tarvittaessa kevyen varjostuksen.

Voit hyödyntää esityksessäsi Melan väripaletin muita värejä esimerkiksi silloin, kun haluat korostaa jotain asiaa. Käytä vain värejä, jotka löytyvät Aloitus-välilehden teeman väreistä. Huomioi sävyn riittävä kontrasti!

Tekstin korostuksessa voit käyttää lihavointia. Vältä kursiivin ja alleviivauksen käyttöä.

Älä käytä tehosteita diojen siirtymäkohdissa.

Pakkaa esitystiedostosi ennen sen lähettämistä. Jos esityksesi menee ulkopuoliseen käyttöön, tee siitä pdf-muotoinen.

Esityksen sivuvaihtoehdot

Mallipohjassa on sivuvaihtoehtoja erilaisiin tarkoituksiin. Saat vaihtoehdot käyttöösi PowerPointin Asettelu-kohdasta. Alta saat eri sivuvaihtoehtojen tarkemmat visuaaliset määrittelyt.

Otsikkodia

Otsikkodiaa käytetään aina esityksen ensimmäisenä diana. Voit käyttää otsikkodiaa myös esityksen keskellä, jos esityksen aihe muuttuu tai haluat tauottaa esitystä.

Otsikkodiat sisältävät erilaisia kuva-aiheita, joista voit valita esitykseesi sopivan. Pääotsikon fontti on Calibri Light 44 pt. Otsikkodian alaotsikko on Calibri 18 pt. Pää- ja alaotsikon väri on tummansininen (ks. tarkemmin graafisesta ohjeesta).

Välidia

Välidialla saat ryhmiteltyä esityksesi eri osiin. Teksti on Calibri Light 32 pt. ja väri tummansininen.

Perusdia

Otsikon fontti on Calibri Light 36 pt. ja leipäteksti on Calibri 20 pt. Otsikon ja sisällön väri on tummansininen. Sisennystasoja on kolme. Luettelomerkkeinä on violetti pallo, lyhyt ajatusviiva ja sininen pallo. On suositeltavaa käyttää vain kahta luettelotasoa. Älä käytä muita luettelomerkkilistan vaihtoehtoja. Numeroidussa luettelossa numeron perässä on piste.

Taulukko

PowerPointissa taulukon reunaviivat ovat ensisijaisesti oranssit. Linjan paksuus on 1 pt. Taulukon otsikkorivi on ensisijaisesti oranssi. Teksti kirjoitetaan kauttaaltaan Calibrilla. Otsikkorivin teksti kirjoitetaan valkoisella ja lihavoidaan. Muu taulukkosisältö kirjoitetaan mustalla. Älä käytä luettelomerkkejä taulukon sisällä.

 

 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö