Ohita valikko

Ota metsänomistajan MYEL-vakuutus

Ota metsänomistajan MYEL-vakuutus kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun olet hankkinut metsätilan ja vakuuttamisen edellytykset täyttyvät.

Ota yhteyttä meihin, jos:

 • omistat metsää yli 5 MYEL-hehtaaria
 • työskentelet omassa metsässäsi niin, että työtulosi arvioidaan olevan vähintään 4 288 euroa vuodessa (vuonna 2023)
 • työskentelet metsätilalla palkkaa saavana perheenjäsenenä

Pakolliseen MYEL-vakuutukseen kuuluu automaattisesti MATA-työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Vakuutusmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Näin otat MYEL-vakuutuksen

 1. Ota yhteyttä

  Saat vakuutuksen:

 2. Täytä vakuutushakemus

  Voit myös suoraan täyttää paperisen vakuutushakemuksen ja toimittaa sen meille.

  Apua hakemuksen täyttämiseen saat Mela-asiamieheltä tai Melan asiakaspalvelusta.

 3. Lähetä täytetty ja allekirjoitettu vakuutushakemus Melaan

  Lähetä hakemus:

Saat vakuutuspäätöksesi postissa. Jos olet tyytymätön vakuutuspäätöksellä ilmoitettuun työtuloon, voit hakea siihen muutosta. Katso, miten haet muutosta päätökseen.

Asiakaspalvelumme auttaa aina, jos sinulla on kysyttävää henkilökohtaiseen Mela-turvaasi liittyen. Voit lähettää meille vakuutuksesi liittyviä kysymyksiä myös suojatun sähköpostipalvelun kautta. Valitse silloin vastaanottajaksi vakuutusasiat.

Muutokset vakuutuksessa

Kun metsätilallasi tapahtuu muutoksia, ilmoita muutoksista meille hyvissä ajoin. Muutokset voivat vaikuttaa työtuloosi ja vakuutusmaksuihisi. Teemme muutokset vakuutuksiin aina ilmoituspäivästä lähtien, emme koskaan takautuvasti. Huolehdi siis muutosten ilmoittamisesta ajoissa. Lue muutosten ilmoittamisesta maatalousyrittäjät-osiosta.

Takautuva vakuuttaminen

Pakollinen MYEL-vakuutus vahvistetaan takautuvasti toiminnan aloittamisesta lähtien, kuitenkin enintään kulumassa olevalta ja sitä välittömästi edeltäneeltä kolmelta kalenterivuodelta. Mela voi periä takautuvaan aikaan kohdistuvat vakuutusmaksut korotettuina.

Vakuutuksen päättyminen

Jos myyt metsätilasi tai työskentelysi päättyy, MYEL-vakuutus päätetään. Muista silloin ilmoittaa Melaan asiasta, koska vakuutuksesi ei pääty tällaisissa tapauksissa automaattisesti.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö