Ohita valikko

Välitä viljelijästä

Välitä viljelijästä -projektista saat maksutonta ja luottamuksellista apua matalalla kynnyksellä. Olemme maatalousyrittäjien tukena elämän pienissä ja suurissa haasteissa.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö Välitä viljelijästä -projektityöntekijälle. Älä epäröi ottaa yhteyttä pieniltäkään tuntuvissa asioissa. Riittää, että haluat keskustella asiasta kanssamme. Tunnemme maatalousyrittäjän arjen ja etsimme kanssasi vaihtoehtoehtoja eteenpäin.

Olet yrityksesi tärkein voimavara, joten pidäthän itsestäsi huolta. Avun vastaanottaminen ei merkitse epäonnistumista, vaan kykyä löytää ratkaisuja. Ota rohkeasti yhteyttä jo tänään! Suostumuksellasi myös läheisesi tai muu henkilö voi tehdä sen puolestasi.

Saat kauttamme apua esimerkiksi

  • jaksamiseen
  • ihmissuhteisiin
  • maatilayrittämisen haasteisiin
  • muutostilanteisiin
  • työkykyhaasteisiin.

Yhteydenoton jälkeen sovimme kanssasi tapaamisen. Voimme tavata tilallasi tai muussa sopivassa paikassa, myös etätapaaminen on mahdollinen. Kartoitamme yhdessä tilannettasi ja sinulle sopivia ratkaisukeinoja. Monesti jo keskustelu voi selkiyttää tilannetta. Tarvittaessa ja suostumuksellasi ohjaamme myös muita ammattilaisia tueksesi. Apumme on maksutonta ja luottamuksellista.

Työkykyneuvonta 

Työkykyneuvonnasta voi hakea apua silloin, kun oma työkyky mietityttää. Työkykykoordinaattorin työ ja työkykyneuvonta on osa projektityöntekijän työtä ja voit itse ottaa häneen yhteyttä. Myös maatalouden sidosryhmiin ja Välitä viljelijästä -verkostoon kuuluva työntekijä voi ohjata palvelun pariin, jos työkyky suhteessa työn vaatimuksiin aiheuttaa haasteita. Palvelu on maksutonta.  

Työkykyneuvonnasta voi olla apua esimerkiksi kuntoutusvaihtoehtojen kartoittamisessa. Tukea voi saada myös työn jatkamisen mahdollisuuksien pohdintaan, jos sinulla on toistuvia tai pitkittyviä sairauslomia, saat hylkäävän päätöksen ammatillisesta kuntoutus- tai työkyvyttömyyseläkehakemuksesta tai jos tilan tuotantosuunta tai elämäntilanne muuttuvat esimerkiksi avioeron tai puolison sairastumisen myötä. Työkykyneuvonta on ehdottoman luottamuksellista. Neuvonnassa kartoitetaan kokonaistilanne ja vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Saat ohjausta ja neuvontaa, jotta tilanteeseesi löydetään sopivat palvelut työkykysi tueksi. 

Ota yhteyttä työkykyneuvojina toimiviin Välitä viljelijästä -projektityöntekijöihin. 

Sidosryhmän edustajalle

Kokoamme maaseudun toimijat ja sidosryhmät varhaisen välittämisen mallin mukaiseen yhteistyöhön. Yhteistyön tavoitteena on maatalousyrittäjien työkyvyn ja työhyvinvoinnin tukeminen. Tutustu Välitä viljelijästä -verkoston toimintaan: Välitä viljelijästä -verkosto.

Voit kertoa Välitä viljelijästä -projektin tarjoamasta avusta esitteemme avulla. Välitän viljelijästä – Työkaluja varhaiseen välittämiseen -esitteen löydät sivulta Julkaisut.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö