Ohita valikko

Lomituspalvelujen järjestämistavat

Voit valita, järjestetäänkö lomituspalvelut paikallisyksikön kautta vai järjestätkö ne itse.

Valinta on tilakohtainen. Saman tilan yrittäjien on yhdessä päätettävä, haluavatko he käyttää paikallisyksikön palveluja vai järjestävätkö he koko tilan lomitukset itse.

Ilmoitus siirtymisestä paikallisyksikön palveluista itse järjestetyn lomituksen käyttäjäksi tai päinvastoin tehdään kesäkuun loppuun mennessä. Muutos astuu voimaan seuraavan kalenterivuoden alusta lähtien.

Jos valitset paikallisyksikön järjestämät palvelut, vuosiloman järjestämisessä on joitain rajoituksia. Rajoituksista ilmoitetaan vuosilomapäätöksellä.

Rajoitukset paikallisyksikön järjestämissä lomituspalveluissa:

  • Tilalla, jolla on enintään 20 kotieläinyksikköä tai vuosilomaan oikeutetut maatalousyrittäjät työskentelevät enintään 9 tuntia kotieläintöissä, on kaikkien maatalousyrittäjien pidettävä vuosilomastaan 20 päivää samanaikaisesti.
  • Vuosilomassa voi olla enintään 3 sunnuntaita tai muuta pyhäpäivää.

Näitä rajoituksia ei ole itse järjestetyssä lomituksessa. Itse järjestetyt lomituspalvelut valinnut voi siten järjestää itselleen vuosilomaa niin monena sunnuntaina tai pyhäpäivänä kuin haluaa ja käyttää kaikki lomapäivät yhdessä tai erikseen puolisonsa kanssa. Itse järjestetyt lomituspalvelut valinnut maatalousyrittäjä voi valita vapaasti lomittajan, joka tilalle tulee lomittamaan, kunhan ostaa palvelun ennakkoperintärekisteriin merkityltä palvelun tuottajalta, joka täyttää laissa esitetyt kriteerit. Katso kriteerit kohdasta: Keneltä voit ostaa lomituspalveluja

Jos olet valinnut paikallisyksikön palvelut, paikallisyksikkö järjestää maatalouslomittajan tilallesi. Tutustu paikallisyksikön järjestämään lomitukseen:

Järjestäessäsi itse lomituksesi, voit valita, keneltä ostat lomituspalvelut. Lue lisää itse järjestetystä lomituksesta:

Tarkista korvaukset ja hinnat ja lue lisää maatalousyrittäjien lomituspalveluista. Katso myös vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö