Ohita valikko

Työeläkeote

Työeläkeote kertoo karttuneen eläkkeen määrän. Lue työeläkeote huolella, sillä siitä riippuu tuleva eläkkeesi!

Paperinen työeläkeote postitetaan MYEL-vakuutetuille kolmen vuoden välein. Vuonna 2020 otteen saivat touko-elokuussa syntyneet vakuutetut ja vuonna 2021 ote postitetaan syys-joulukuussa syntyneille. Vuonna 1961 ja sitä ennen syntyneet saavat otteen kotiin joka vuosi. Otteet postitetaan syys-lokakuussa.

Työeläkeote kertoo, paljonko sinulle on kertynyt työeläkettä yrittäjyys- ja maatalousyrittäjyysjaksoista sekä yksityisen ja julkisen alan työsuhteista.

Melan asiakkaista eläkkeensaajat ja luopumistuella olevat eivät saa työeläkeotetta.

Siirry sähköiseen työeläkeotteeseen

Voit milloin tahansa käydä katsomassa työeläkeotteen sähköisesti asiointipalvelussamme. Jos olet tarkistanut työeläkeotteen 31.3. jälkeen sähköisesti, ei otetta lähetä sinulle enää samana vuonna postitse.

Sähköiseen asiointiin pääset tunnistautumalla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Arvio tulevasta eläkkeestä

Sähköisessä työeläkeotteessa on mukana myös arvio tulevasta eläkkeestä. Arvio tulevasta eläkkeestä on myös paperisessa työeläkeotteessasi, jos olet syntynyt vuonna 1965 tai aikaisemmin.

Tarkista työeläkeote huolella

Tuleva eläkkeesi perustuu työeläkeotteen tietoihin, joten tarkista ote huolella. Jos tiedoissa on virheitä, tee korjauspyyntö ja lähetä se Melaan.

Osoitteessa Työeläke.fi löytyy lisätietoa työeläkeotteesta ja muistakin työeläkeasioista. Voit sivuilta esimerkiksi tarkistaa eläkeikäsi.

Lisätietoja työeläkeotteesta voit kysyä Melasta sähköpostitse, vakuutus(at)mela.fi, tai puhelimitse numerosta 029 435 2692.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö