Ohita valikko

Työeläkeote

Työeläkeote kertoo karttuneen eläkkeen määrän. Lue työeläkeote huolella, sillä siitä riippuu tuleva eläkkeesi!

Työeläkeote kertoo, paljonko sinulle on kertynyt työeläkettä yrittäjyys- ja maatalousyrittäjyysjaksoista sekä yksityisen ja julkisen alan työsuhteista.

Ota käyttöösi sähköinen työeläkeote

Voit milloin tahansa käydä katsomassa työeläkeotteen sähköisesti asiointipalvelussamme. Sähköisestä otteesta näet ajantasaisen tiedon sinulle tähän mennessä kertyneestä eläkkeestä. Jos olet tarkistanut työeläkeotteen 31.3. jälkeen sähköisesti, ei otetta lähetä sinulle enää samana vuonna postitse.

Voit valita, että haluat vastedes käyttää sähköistä työeläkeotetta. Sähköisellä otteella näet laajemmat tiedot kuin paperisella otteella. Valinnan jälkeen otetta ei enää lähetetä paperisena kotiisi, vaan näet sen verkkopalvelussa.

Sähköiseen asiointiin pääset tunnistautumalla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Arvio tulevasta eläkkeestä

Sähköisessä työeläkeotteessa on mukana myös arvio tulevasta eläkkeestä. Muutama vuosi ennen eläkeikääsi otteella näkyy myös arvio tulevan eläkkeesi määrästä.

Paperiotteella vain viimeiset tiedot

Paperisella työeläkeotteella on listattu tiedot vain viimeisen kuuden vuoden osalta. Sähköiseltä työeläkeotteelta voit tarkistaa koko työhistoriasi tiedot milloin tahansa haluat.

Paperinen työeläkeote postitetaan MYEL-vakuutetuille kolmen vuoden välein. Vuonna 2022 otteen saivat tammi-huhtikuussa syntyneet vakuutetut ja vuonna 2023 ote postitetaan touko-elokuussa syntyneille. Vuonna 1962 ja sitä ennen syntyneet saavat otteen kotiin joka vuosi. Otteet postitetaan syyskuussa.

Melan asiakkaista eläkkeensaajat ja luopumistuella olevat eivät saa työeläkeotetta.

Tarkista työeläkeote huolella

Tuleva eläkkeesi perustuu työeläkeotteen tietoihin, joten tarkista ote huolella. Jos tiedoissa on virheitä, tee korjauspyyntö ja lähetä se Melaan.

Osoitteessa Työeläke.fi löytyy lisätietoa työeläkeotteesta ja muistakin työeläkeasioista. Voit sivuilta esimerkiksi tarkistaa eläkeikäsi.

Lisätietoja työeläkeotteesta voit kysyä Melasta sähköpostitse, vakuutus(at)mela.fi, tai puhelimitse numerosta 029 435 2692.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö