Ohita valikko

Työeläkeote

Työeläkeote kertoo karttuneen eläkkeen määrän. Lue työeläkeote huolella, sillä tuleva eläkkeesi perustuu siihen.

Paljonko tuleva eläkkeeni on? Minkä perusteella eläke lasketaan? Työeläkeotteelta näkee, miten oma eläke karttuu. Näet, paljonko sinulle on kertynyt työeläkettä yrittäjyys- ja maatalousyrittäjyysjaksoista sekä yksityisen ja julkisen alan työsuhteista.

Tarkista työeläkeotteesi

Työeläkeotteen tiedot on tärkeää tarkistaa huolellisesti, sillä tuleva eläke lasketaan otteessa lukevien tietojen perusteella.

Voit milloin tahansa käydä katsomassa työeläkeotteen tunnistautumalla asiointipalveluumme. Sähköiseltä työeläkeotteelta näet kätevästi koko työhistoriasi tiedot. Näet ajantasaisen tiedon sinulle tähän mennessä kertyneestä eläkkeestä sekä arvion tulevasta eläkkeestäsi.

Jos tiedoissa on virheitä, tee korjauspyyntö ja lähetä se Melaan. Olemme koonneet neuvoja tarkistamisesta sivulle Miten tarkistan työeläkeotteeni.

Suppeat tiedot paperisena

Paperisella työeläkeotteella on listattu tiedot viimeisen kuuden vuoden osalta.

Postitamme sinulle paperisen työeläkeotteen kolmen vuoden kuluttua joko siitä, kun sinulle on viimeksi postitettu työeläkeote tai siitä, kun olet viimeksi katsonut sähköistä työeläkeotetta. Postitamme otteet syyskuussa.

Melan asiakkaista eläkkeensaajat ja luopumistuella olevat eivät saa työeläkeotetta postitse. Voit kuitenkin käydä katsomassa työeläkeotetta asiointipalvelussamme.

Lisätietoja työeläkeotteesta

Lisätietoja työeläkeotteesta voit kysyä Melasta asiointipalvelun viestillä tai puhelimitse numerosta 029 435 2692.

Osoitteessa Työeläke.fi löytyy lisätietoa työeläkeotteesta ja muistakin työeläkeasioista. Voit esimerkiksi tarkistaa sivustolta eläkeikäsi.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö