Ohita valikko

Lasten turvallisuus maatilalla

Tee maatilasta turvallinen lapsille – omille ja tilalla vieraileville. Tutustu lapsille ja aikuisille suunnattuihin maksuttomiin tuotteisiimme.

Farmiseikkailu – Jännittävä koko perheen lautapeli

Farmiseikkailu on vauhdikas kierros maatilan pihapiirissä, jossa turvallisuutta tarkastellaan lapsen silmin. Peliohjeet löytyvät erikseen myös ruotsiksi ja englanniksi.

Heitä noppaa ja aloita peli, mutta tilaa se ensin Melasta! Tilaa peli sivulta Työturvallisuus- ja hyvinvointiesitteet.

Työturvallisuusneuvoja auttaa tiedostamaan maatilan vaarat

Maatila tarjoaa lapsille hienon kasvuympäristön ja maatilan pihapiiri houkuttelee erilaisiin leikkeihin. Hauskoihin kiipeily- ja piilopaikkoihin kätkeytyy kuitenkin myös monia vaaroja. Lapsen arvaamattomat liikkeet voivat johtaa tapaturmaan, joten lasten turvallisuutta maatilalla tuleekin ennakoida. Päävastuu siitä on aina vanhemmalla. Aikuisen tehtävä on kartoittaa maatilan turvallisuusriskit sekä opastaa ja neuvoa lapsia toimimaan turvallisesti ja välttämään vaaranpaikat.

Voit jutella maatilan vaaroista ja tapaturmien ennaltaehkäisystä työturvallisuusneuvojan kanssa.

Nuorten työskentely maatilalla

Maataloudessa on paljon nuorille sopivia, monia vaarallisia ja muutamia kiellettyjä töitä. Tunnista vaaralliset työskentelyolosuhteet ja tiedosta vaaralliset koneet! Tietokortista Nuoret – Turvallisuutta maatilalla työskenteleville nuorille löydät ohjeita turvalliseen maatilalla työskentelyyn. Käy tietokortti yhdessä läpi maatilallasi työt aloittavat nuoren kanssa ja päivitä samalla omatkin tiedot: mitä työturvallisuustietoa perehdytyksessä tuleekaan käydä läpi?

Voit lukea ja tilata tietokortin sivulta Työturvallisuus- ja työhyvinvointiesitteet.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö