Ohita valikko

Apurahansaajan Mela-sairauspäiväraha

Oletko sairastunut apurahatyösi aikana? Mela-sairauspäivärahasta saat turvaa esimerkiksi kausiflunssan tai hammassäryn aiheuttaman lyhyen työkyvyttömyyden varalle.

Sinulla on mahdollisuus saada Mela-sairauspäivärahaa viidennestä sairauspäivästä lähtien. Sitä maksetaan kaikilta viikonpäiviltä, myös sunnuntailta ja pyhäpäiviltä.

Mela-sairauspäivärahaa edeltää omavastuuaika, joka on lääkärissäkäyntipäivä ja sitä seuraavat 3 päivää. Maksaminen päättyy viimeistään Kelan maksaman sairauspäivärahan omavastuun täyttyessä, joka on lääkärissäkäyntipäivä + 9 arkipäivää, sisältäen arkilauantait ja aattopäivät.

Mela-sairauspäivärahan saaminen edellyttää voimassaolevaa MYEL-vakuutusta ajalta, jolle sairauspäivärahaa haetaan. Mikäli haet vakuutusta takautuvasti, voit saada Mela-sairauspäivärahaa vain siinä tapauksessa, että vakuutushakemuksesi on saapunut Melaan vähintään päivää ennen sairauslomasi alkua.

Jos Kela myöntää sinulle osasairauspäivärahaa, MYEL-vakuutettuna voit saada Mela-sairauspäivärahaa Kelan omavastuuaikana.

Lue tarkemmin Mela-sairauspäivärahasta ja sen hakemisesta:

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö