Ohita valikko

Mitä MYEL-vakuutukseni kattaa?

Jos apurahasi täyttää vakuuttamisen ehdot, Mela myöntää sinulle vakuutuksen. Vakuutus tuo sinulle laajan turvan apurahatyöhösi.

Tarkista kuuluuko apurahasi vakuutusvelvollisuuden piiriin: yleistä apurahansaajan eläkevakuutuksesta.

Eläkevakuutus

Apurahansaajan työeläketurva karttuu maatalousyrittäjän eläkelain (MYEL) mukaan.

Sinulla on vakuutettuna apurahansaajana oikeus maatalousyrittäjän eläkelain mukaiseen vanhuuseläkkeeseen, osittaiseen varhennettuun vanhuuseläkkeeseen, työeläkekuntoutukseen ja työkyvyttömyyseläkkeeseen. Vakuutus tuo myös apurahansaajan omaisille oikeuden perhe-eläkkeeseen ja ryhmähenkivakuutuskorvaukseen.

MATA-työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Eläkevakuutuksen rinnalle vahvistetaan aina samalle ajalle myös MATA-työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, joka korvaa apurahatyöskentelyssä ja tietyissä työhön liittyvissä olosuhteissa sattuneet tapaturmat ja tästä työstä tietyissä työhön liittyvissä olosuhteissa aiheutuneet ammattitaudit. Lue lisää: Apurahansaajalle tapaturmaturvaa työ- ja vapaa-ajalle.

Ryhmähenkivakuutus

Vakuutuksen rinnalle vahvistetaan aina samalla ryhmähenkivakuutus.
Apurahansaajan kuoleman jälkeen hänen edunsaajillaan on oikeus saada ryhmähenkivakuutuksen vakuutussumma. Ryhmähenkivakuutuksen ehdot vahvistaa Sosiaali- ja terveysministeriö. Ehdot ovat työntekijäin ryhmähenkivakuutuksen mukaiset.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Voit täydentää lakisääteistä työtapaturma- ja ammattitautivakuutustasi ottamalla vapaaehtoisen vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen voi ottaa ainoastaan voimassaolevan työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen rinnalle.

Mela-sairauspäiväraha

Vakuutukseen kuuluu lisäksi Mela-sairauspäiväraha. Lisätietoja: apurahansaajan Mela-sairauspäiväraha.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö