Ohita valikko

Maksusitoumukset

Maksusitoumuksen avulla voit saada hoidon tai tutkimuksen korvauspäätöksen etukäteen. Jos sinulle on määrätty pitkäaikainen lääkitys tapaturmavamman tai ammattitaudin hoitoon, voit hakea maksusitoumusta lääkeostoja varten.

Maksusitoumus tutkimukseen

Maksusitoumuksella sitoudumme korvaamaan tutkimuksesta tai toimenpiteestä sinulle aiheutuvat kustannukset, jolloin sinulle ei jää maksettavaa, vaan hoitolaitos laskuttaa kulut suoraan Melasta.

Tarvitset maksusitoumuksen aina etukäteen yksityisessä hoitolaitoksessa tehtäviin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin (esim. magneettitutkimukseen tai leikkaukseen), jos niistä aiheutuvat kustannukset ovat vähintään 360 euroa (vuonna 2024).

Miten maksusitoumusta pyydetään

Jos sinua hoitava lääkäri ehdottaa tutkimusta, toimenpidettä tai kuntoutusta, johon tarvitset ja voisit saada maksusitoumuksen, kerro että sinulla on työtapaturma- ja ammattitautivakuutus Melassa. Hoitavan lääkäri tai hoitolaitos pyytää tämän jälkeen Melalta maksusitoumusta lähettämällä meille maksusitoumuspyynnön sisältävät hoitomerkinnät.

Nopeuta maksusitoumuksen käsittelyä

Jotta maksusitoumuspyynnön käsittely olisi mahdollisimman nopeaa, täytä aina vahinkoilmoitus heti tapaturman sattumisen jälkeen.

Kuvaile vahinkoilmoituksella tarkasti, miten, missä ja millaisissa olosuhteissa tapaturma sattui. Kerro myös sinua hoitaneiden hoitolaitosten nimet ja hoitopäivät, jotta voimme muistuttaa hoitolaitosta hoitomerkintöjen toimittamisesta.

Voit nopeuttaa maksusitoumuksesi käsittelyä liittämällä vahinkoilmoitukseen vahinkoosi liittyvät hoitomerkinnät. Huomioithan kuitenkin, että kun toimitat meille lääketieteellisisä selvityksiä, niissä pitää näkyä järjestelmän luomat tunnistetiedot eli nimesi ja henkilötunnuksesi.

Saat maksusitoumuspäätöksen viipymättä postitse, kun olemme saaneet kaikki asiakirjat.

Lääkemaksusitoumus

Lääkemaksusitoumuksella saat tapaturmavamman tai ammattitaudin hoitoon määrätyn pitkäaikaisen lääkityksen lääkeostot maksutta apteekista.

Jos tarvitset lääkemaksusitoumuksen, toimita meille lääkemääräys, josta selviää, että lääke on määrätty tapaturmavamman tai ammattitaudin hoitoon.

Voit lähettää lääkemääräyksen

Säilytä maksusitoumus ja ota se mukaasi asioidessasi apteekissa.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö