Ohita valikko

Tapaturmakorvausten verotus

Tapaturmaeläke, siihen perustuva kuntoutusraha ja perhe-eläke ovat veronalaista tuloa, joten niitä varten tarvitaan oma verokortti. Pidätämme näistä etuuksista veron osuuden ja tilitämme sen verottajalle.

Ilman verokorttia ennakonpidätys on 40 prosenttia

Pidätämme sinulle maksetuista etuuksista veroa verottajan laskeman ennakonpidätysprosentin mukaan.

Verohallinnon ohjeen mukaisesti ennakonpidätysprosentti on 40 prosenttia, kunnes olemme saaneet verottajalta uuden etuutta varten lasketun pidätysprosentin.

Etuuden määrä muuttuu verokortin toimittamisen jälkeen

Jos olemme saaneet ennakonpidätysprosentin, joka on laskettu sinulla jo aikaisemmin maksussa ollutta etuutta varten, voimme toimittaa ennakonpidätyksen edelleen samalla pidätysprosentilla.

Huomioithan, että tämä voi johtaa siihen, että veron ennakonpidätyksen määrä on liian alhainen.

Muutosverokortin toimittaminen

Voit halutessasi hankkia uuden verokortin etuuden ennakonpidätysprosentin muutosta varten. Ohjeet muutosverokortin tilaamiseen löydät Verohallinnon nettisivuilta www.vero.fi/verokortti.

Toimita verottajalle tiedot kaikista sinulle tapaturman tai ammattitaudin vuoksi maksetuista etuuksista, eläkkeistä ja muista tuloista, jotta verottaja osaa laskea ennakonpidätysprosentin mahdollisimman oikein.

Jos olet hakenut etuuksia samanaikaisesti muualta, kuten Kelasta, kannattaa muutosverokortti hankkia vasta siinä vaiheessa, kun olet saanut tiedon kaikista sinulle myönnetyistä etuuksista.

Muutosverokortin voimaantulo

Muutosverokortti tulee voimaan siinä mainitusta ajankohdasta lukien.

Tarvittaessa varmista uuden verokortin hankkimisen yhteydessä, että verokortti on voimassa myös takautuvasti. Maksamme sinulle takautuvalta ajalta etuuksista liikaa pidätetyn veron vain siinä tapauksessa, jos uusi verokortti on voimassa myös takautuvan ajan osalta.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö