Ohita valikko

Välitä viljelijästä -verkosto

Tervetuloa mukaan varhaisen välittämisen toimintaan! Välitä viljelijästä -verkosto koostuu maatalousyrittäjien kanssa yhteistyötä tekevistä tahoista, jotka haluavat olla mukana edistämässä maatalousyrittäjien työssä jaksamista.

Kun kohtaat työssäsi maatalousyrittäjän, jonka tilanne aiheuttaa sinussa huolta, ota asia rohkeasti hänen kanssaan puheeksi ja ohjaa oikeanlaisen avun piiriin. Näin hän saa tukea varhaisessa vaiheessa ja oikea-aikaisesti. Avun piiriin ohjaaminen tulee tehdä aina yhteisymmärryksessä ja vain maatalousyrittäjän suostumuksella.

Miten ottaa huoli puheeksi? Lue vinkit tekemästämme oppaasta: Välitän viljelijästä – Työkaluja varhaiseen välittämiseen.

Varhaisen välittämisen toimintamalli

Varhaisen välittämisen viesti on yksinkertainen: minä kuulen tilanteesi, apua on saatavilla! Varhaisen välittämisen toimintamalli: 1. Havainnointi 2. Arviointi 3. Puheeksiotto 4. Tukeminen ja ohjaaminen 5. Seuranta.

 

Liity mukaan verkostoon

Välitä viljelijästä -verkostoon on liittynyt jo yli sata jäsentä. Mukaan voivat liittyä kaikki maatalousyrittäjien kanssa yhteistyötä tekevät tahot, kuten esimerkiksi neuvojat, tarkastajat, eläinlääkärit ja yritykset. Verkosto toimii valtakunnallisesti ja jokaisen maakunnan alueella verkoston välinen yhteistyö on tiivistä.

Järjestämme Välitä viljelijästä -verkoston jäsenille maakunnallisia verkostotapaamisia, Välitä viljelijästä -treffejä, joissa verkoston jäsenille tarjotaan maksutonta koulutusta varhaisen välittämisen toiminnan tueksi. Järjestämme myös organisaatiokohtaisia koulutuksia. Välitä viljelijästä -verkostoon mukaan liittyneet jäsenet voivat käyttää omassa tiedotuksessaan Välitä viljelijästä -verkostomerkkiä.

Välitä viljelijästä -verkosto perustuu yhteistyösopimuksiin. Verkoston jäsenet sitoutuvat sopimuksella edistämään työssään varhaisen välittämisen mallin mukaista toimintaa ja saavat siihen Melalta maksutonta koulutusta. Yhteistyösopimuksiin perustuvalla toimintatavalla vahvistetaan tukiverkoston työskentelyä ja vakiinnutetaan Melan varhaisen välittämisen toiminta pysyväksi osaksi maatalousyrittäjien työhyvinvointityötä.

Yhteistyösopimus

Voit liittyä Välitä viljelijästä -verkostoon tekemällä yhteistyösopimuksen Melan kanssa. Sopimus on kumppanuusasiakirja, joka kertoo luottamuksesta, yhdessä tekemisestä ja varhaisen välittämisen toimintamallin periaatteisiin sitoutumisesta eettisesti kestävällä tavalla. Yhteistyösopimuksen solmimiseksi ota yhteyttä Välitä viljelijästä -projektin vetäjään.

Välitä viljelijästä -verkostoon ovat tervetulleita kaikki maatalouden sidosryhmäorganisaatiot ja yrittäjät, joilla on työssään mahdollisuus havaita maatalousyrittäjien työkykyä ja jaksamista uhkaavia tekijöitä ja ohjata tarvittaessa avun piiriin. Tavoitteena on turvata oikea-aikainen apu yrittäjälle silloin, kun sitä tarvitaan.

Verkoston toiminta tarjoaa organisaatioille yhteistyöfoorumin, jossa voi verkostoitua moniammatillisesti maatalousalan eri asiantuntijoiden kanssa. Tarjoamme verkostoon kuuluville ajankohtaistietoa, perehdytystä ja koulutusta varhaisen välittämisen teemoista sekä tukea arjen työhön. Viestintä tapahtuu verkostoon kuuluvan organisaation nimeämien yhteyshenkilöiden kautta. Omissa organisaatioissaan he jakavat tietoa edelleen ja tukevat varhaisen välittämisen toimintaa.

Alueelliset Välitä viljelijästä -projektin työntekijät pitävät yhteyttä sidosryhmäverkoston toimijoihin, tukevat heidän alueellista yhteistyötään sekä järjestävät verkostojen tapaamisia ja muita tilaisuuksia.

Ajantasaisen listan verkoston jäsenistä löydät täältä: Verkoston jäsenet. Verkostoon kuuluvan tunnistat myös Välitä viljelijästä -verkostomerkistä.

Tervetuloa mukaan välittämään!

Arja Peltomäki-Vastamaa
projektinvetäjä
029 435 2459
arja.peltomaki-vastamaa(at)mela.fi

Välitä viljelijästä -projektin yhteystiedot

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö