Ohita valikko

Mittaa ja oivalla

Aloitatko uuden työpäivän hyvillä mielin ja virkeänä vai onko olo väsynyt ja voimaton? Innostu kehittämään työkykyäsi ja voi hyvin!

Kuinka johdat työtäsi ja onko osaamisesi ajan tasalla? Millaiset ovat työskentelyolosuhteesi? Mikä työssäsi innostaa ja motivoi? Opettele tunnistamaan muutokset hyvinvoinnissasi. Pohdi työkykyäsi laaja-alaisesti, sillä se koostuu terveyden ja toimintakyvyn lisäksi myös muista osa-alueista.

Työkyky on elämänmittainen prosessi

On luonnollista, että työkyky vaihtelee elämän aikana. Työkyvyn katsotaan olevan hyvä silloin, kun omat voimavarat ovat tasapainossa työn vaatimusten kanssa.

Jos tasapaino horjuu, työkykyä voidaan tukea erilaisilla voimavaroihin ja työhön liittyvillä keinoilla. Ratkaisuvaihtoehtojen kartoittamiseen antavat apua esimerkiksi Melan tyhy-neuvoja tai työterveyshuolto.

On tärkeää opetella lukemaan omaa työkykyä ja tunnistaa sen muutokset. Jos työskentelet yksin ilman työyhteisön tukea, omista voimavaroista huolehtimisen tärkeys korostuu.

Omaan hyvinvointiin liittyvien varomerkkien tunnistaminen on riskienhallintaa parhaimmillaan! Ympärilläsi olevalta verkostolta ja lähipiiriltä voit saada myös arvokasta tukea työhyvinvointisi tueksi.

Vahvista voimavaroja

Hyvinvointisi koostuu päivittäisistä arjen valinnoista. Teetkö päivittäin asioita, jotka tukevat työkykyäsi? Toimitko arvojesi mukaisesti?

Pohdi, mikä motivoi sinua työkykysi ylläpitämiseen. Ajattele hyvinvoinnista huolehtiminen osaksi työtäsi: kun voit hyvin henkisesti ja fyysisesti, sinulla on edellytykset tehdä työtäsi parhaalla mahdollisella tavalla ja virtaa jää myös vapaa-ajalle.

Erilaiset työhyvinvointitestit voivat auttaa tunnistamaan niitä hyvinvoinnin osa-alueita, joihin kannattaisi kiinnittää huomiota. Työkyvyn tueksi on tarjolla myös tietoa, jonka avulla voit vahvistaa voimavarojasi.

Olemme koonneet testejä ja oppaita sivuillemme, jotta voit hyödyntää niitä työkykysi tueksi. Löydät ne alla olevien painikkeiden takaa.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö