Ohita valikko

Asioi verkossa

Voit hoitaa Mela-turvaasi sähköisessä asiointipalvelussamme silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Asiointipalveluun pääset henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kirjautumisesi on voimassa enintään 60 minuuttia, jonka jälkeen yhteys katkeaa.

Palvelu ei ole mobiiliyhteensopiva, joten suosittelemme kirjautumaan tietokoneella.

Tee hakemuksia

Asiointipalvelussa voit tehdä

 • vahinkoilmoituksen
 • matkalaskun
 • apurahansaajan vakuutushakemuksen
 • maatalousyrittäjän pellon ja metsän pinta-alamuutosilmoituksen ja MYEL-työtulon muutoshakemuksen.

Voit hakea

 • Mela-sairauspäivärahaa
 • vanhuuseläkettä
 • osittaista vanhuuseläkettä
 • työkyvyttömyyseläkettä
 • kuntoutustuen jatkoa.

Lähetä liitteitä

Voit toimittaa asiointipalvelun kautta Melaan liitteitä, kuten kuitteja, selvityksiä ja hakemuksia.

Liitteitä voi toimittaa sähköisesti useassa eri muodossa

 1. Liitä tietokoneeltasi valmis pdf-tiedosto.
 2. Skannaa paperinen asiakirja.
 3. Kuvaa lasku tai muu paperinen asiakirja. Suosittelemme jpg ja img -tiedostomuotoisia kuvia. Voit lähettää kuvat niiden alkuperäisessä koossa (kuvakoon pienentäminen saattaa heikentää kuvanlaatua). Älä pakkaa kuvia zip-tiedostoksi. Selkeä valokuva käy liitteeksi yhtä hyvin kuin esimerkiksi skannattu asiakirja.

Voit liittää yhdellä kertaa useita samaa asiaa koskevia liitteitä. Kun haet etuutta asiointipalvelun kautta, voit liittää tarvittavat liitteet suoraan hakemukseen. Lisää ohjeita liitteiden lähettämiseen.

Kun toimitat liitteitä asiointipalvelun kautta, niitä ei tarvitse erikseen allekirjoittaa. Kirjautuminen Melan asiointipalveluun Suomi.fi -tunnistuspalvelun kautta korvaa allekirjoituksesi.

Voit toimittaa liitteitä myös postitse osoitteeseen Mela PL 16, 02101 Espoo, 02100 Espoo.

Tee osoitteen tai tilinumeron muutos

Jos osoitteesi on muuttunut, voit tehdä osoitteenmuutoksen asiointipalvelussa. Voit ilmoittaa osoitteesi muuttumisesta myös allekirjoittamallasi kirjeellä, josta käy selkeästi ilmi syntymäaikasi sekä vanhat ja uudet osoitetietosi.

Asiointipalvelussa voit myös ilmoittaa uuden tilinumeron tai muuttaa tilinumeroasi. Muista täyttää Pankkitiedot-kohtaan sekä BIC-tunnus että IBAN-tilinumero.

Ilmoituksen uudesta tilinumerosta tai tilinumeron muutoksesta voi tehdä myös kirjallisella ilmoituksella osoitteeseen Maatalousyrittäjien eläkelaitos, PL 16, 02101 Espoo.

Ilmoituksesta täytyy käydä selkeästi ilmi

 • yhteystiedot
 • syntymäaika
 • IBAN-tilinumero ja pankin BIC
 • vakuutetun tai eläkkeensaajan allekirjoitus.

Mikäli allekirjoittajana on joku muu kuin vakuutettu tai eläkkeensaaja, mukaan on liitettävä valtakirja tai kopio edunvalvontapäätöksestä.

Katso, tulosta ja päivitä tietojasi

Voit katsoa asiointipalvelusta Mela-turvaasi liittyviä tietoja, kuten vakuutustietojasi, asiasi käsittelyvaiheita, laskujesi maksutietoja sekä sinulle maksettuja eläkkeitä ja etuuksia.

Voit tulostaa todistuksia vakuutus-, eläke- ja korvausasioistasi.

Tarkista työeläkeotteesi

Sähköisestä työeläkeotteesta voit tarkastella työeläkkeesi perusteena olevia työskentely- ja ansiotietoja sekä varmistaa, että kaikki tietosi ovat otteella ja ne ovat oikein. Aikanaan maksettava työeläkkeesi lasketaan otteella olevien tietojen perusteella. Tietoa työeläkeotteesta: Työeläkeote.

Hoida lomitusasioita

Lomitusnetissä voit muun muassa tarkistaa jäljellä olevien vuosilomapäiviesi määrän sekä tehdä vuosiloma- ja sijaisapuhakemuksen.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö