Ohita valikko

Maatalousyrittäjän Mela-turvalaskuri

Tämä laskuri on kokeilulaskuri. Todellisten vakuutustietojesi mukaiset laskelmat saat asiointipalvelusta.

Maatalousyrittäjän Mela-turvalaskurilla voit laskea, miten työtulo vaikuttaa vanhuuseläkkeesi määrään, jos jäät eläkkeelle oman ikäluokkasi mukaisessa alimmassa vanhuuseläkeiässä tai jatkat työskentelyä pidempään johonkin sitä seuraavaan tasaikään asti.

Laskuri olettaa, että antamasi ansiotaso säilyy vanhuuseläkkeelle jäämiseen asti. Kokonaiseläkettä varten sinun tulee antaa myös viime vuoden loppuun mennessä karttunut eläke. Sen voit tarkistaa työeläkeotteeltasi tai asiointipalvelusta. Laskuri on tarkoitettu ennen vuotta 1998 syntyneille. Arviossa on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus.

Saat arvion myös Mela-sairauspäivärahasi sekä MATA-tapaturmapäivärahasi määrästä. Päivärahat määräytyvät vahinkotapahtuman sattumisajankohdan työtulojen mukaan. MATA-päiväraha määräytyy eri tavoin pakollisessa ja vapaaehtoisessa työajan MATA-vakuutuksessa.

Laskuri antaa sinulle arvion MYEL-vakuutusmaksusi, työ- ja vapaa-ajan MATA-vakuutusmaksusi sekä ryhmähenkivakuutusmaksusi määrästä. Laskuri antaa myös arvon sijaisapumaksusi määrästä. Laskurissa ei ole huomioitu verottajan jälkikäteen perimiä sairausvakuutuksen mukaisia maksuja.

 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö