Työeläkekortti

Työeläkekortti myönnetään henkilölle, joka saa työsuhteeseen tai yrittäjätoimintaan perustuvaa vanhuuseläkettä, työuraeläkettä tai täyttä työkyvyttömyyseläkettä. Myös luopumistuen saajalle myönnetään työeläkortti. Kortti lähetetään eläkepäätöksen tai luopumistuen alkamispäätöksen yhteydessä.

Useat yritykset myöntävät alennuksia työeläkekortin haltijalle. Mahdollisia eläkeläisalennuksia kannattaa aina tiedustella liikkeissä asioidessasi tai palveluja ostaessasi. Koska työeläkekortti ei ole kuvallinen, alennuksen saamiseksi on esitettävä myös virallinen henkilökortti.

Vuoden 2008 jälkeen myönnetty kortti toimii myös ulkomailla.

Työeläkekortin kadottua tai rikkoonnuttua, voit tilata uuden kortin täältä.

Sähköinen työeläkekortti kulkee mukana puhelimessasi
Nyt saat työeläkekortin myös sähköisenä. Voit käydä lataamassa ilmaisen Melan työeläkekortti -sovelluksen Android-puhelimelle GooglePlay -kaupasta. Myöhemmin työeläkekortti ilmestyy myös iOs:lle AppStoreen.

Toimi näin
Etsi sovellus Google Play -kaupasta nimellä Melan työeläkekortti ja lataa sovellus puhelimeesi. Latauksen jälkeen tunnistaudu sovellukseen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi ja saat kortin käyttöösi. Voit käyttää sovellusta, jos olet Melan asiakas ja saat työsuhteeseen tai yrittäjätoimintaan perustuvaa vanhuuseläkettä, työuraeläkettä, luopumistukea tai täyttä työkyvyttömyyseläkettä.

Päivitetty 18.09.2019