Ohita valikko

Melan käsittelyajat lyhenivät toimintaa kehittämällä

Melan maatalousasiakkaiden arjen haasteet jatkuivat viime vuonna. Vaativat olosuhteet aiheuttavat myös jaksamisen ongelmia.

– Välitä viljelijästä -projektille osoitettu jatkorahoitus tuli tarpeeseen. Myös lyhentyneet etuushakemusten käsittelyajat toivottavasti tuovat helpotusta asiakkaidemme arkeen, totesi Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari valtuuskunnan kevät- ja tilinpäätöskokouksessa Espoossa 11.4.2018.

Toimintatapojen kehittäminen osana päivittäistä työtä

Lähes kaikkien hakemuslajien käsittelyajat lyhenivät ja toimintaa sujuvoitettiin systemaattisella kehittämistyöllä.

Asiakaskokemuksen parantamista ja prosessien tehostamista jatketaan uudella strategiakaudella. Työeläkealan vertailuissa Melan kustannustehokkuus on edelleen erittäin hyvällä tasolla.

Työhyvinvointitoiminta arjessa jaksamisen tukena

Mela panostaa erityisesti asiakkaiden työhyvinvoinnin tukemiseen. Työhyvinvointiohjelmia päivitettiin asiakkaiden toivomilla toimenpiteillä ja yhdessä rakennettiin verkostoja tukemaan asiakkaiden arjessa jaksamista.

Apurahansaajien työhyvinvoinnin haasteita ja toiveita kartoitettiin. Ehdotusten viitoittamana järjestettiin ensimmäinen tieteentekijöille suunnattu työhyvinvointipäivä.

Työterveyshuollon palveluiden tulisi vastata paremmin elinkeinon tarpeisiin ja yrittäjien odotuksiin.

– Olemme valmiita antamaan asiantuntijapanoksemme tähän työhyvinvointia tukevaan kehitystyöhön, kertoi Huotari.

Välitä viljelijästä -projektissa autettiin yli 1000 viljelijää

Projektin avulla autettiin yli tuhatta viljelijää jaksamisen pulmissa. Lisärahoituksen turvin projektia jatketaan vuodelle 2019 asti.

– Projektista ja verkostoista saatavan kokemuksen avulla luomme entistä vaikuttavampia ja asiakasläheisempiä ennaltaehkäisevän työhyvinvoinnin malleja eri asiakasryhmillemme, lupaa vakuutus- ja hyvinvointiyksikön päällikkö Päivi Wallin.

Lomitus järjestellään uudelleen osana SOTE- ja maakuntauudistusta

– Lomitus on tärkeä suomalainen innovaatio, totesi SOTE- ja maakuntauudistuksen projektijohtaja Päivi Nerg kokouksessa.

Uudistuksessa luodaan uusi aluehallinto, jossa vastuullisina toimijoina ovat monialaiset maakunnat. Osana uudistusta maatalousyrittäjien lomitus siirtyy maakuntien ja perustettavan Valtion lupa- ja valvontaviraston hoidettavaksi. Jatkossa Mela hoitaisi poronhoitajien sijaisavun ja turkistuottajien lomituspalvelun.

– Maatalousyrittäjien lomituspalveluiden sisältöön ei ole pääsääntöisesti suunniteltu merkittäviä muutoksia. Suurin muutos on töiden uudelleen organisoinnissa, kertoi erityisasiantuntija Mikko Rissanen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Melan aktiivinen rooli sosiaaliturvan kehittäjänä ja toimeenpanijana

Melan asiakkaat tekevät arvokasta työtä alkutuotannon, kalastuksen, poronhoidon sekä tieteen ja taiteen saralla.

– Olemme toteuttamassa ja aktiivisesti kehittämässä asiakkaidemme sosiaaliturvaa ja hyvinvointia. Visiomme mukaisesti ja asiakkaidemme parhaaksi – Turvaamme arkeasi, tuemme työtäsi! kiteytti Huotari Melan tulevien vuosien toimintaa.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, puh. 050 500 4514

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö