Ohita valikko

Työhyvinvointia apurahansaajalle

Työhyvinvointityömme tärkein ajatus on tuottaa asiakkaillemme työhyvinvointia ja -turvallisuutta tarjoamalla työhyvinvointia tukevia palveluita. Palveluitamme ovat muun muassa hyvinvointipäivät sekä Virtaa verkosta -koulutukset. Rahoitamme myös apurahansaajien työturvallisuutta ja -hyvinvointia edistävää tutkimusta.

Olemme selvittäneet apurahansaajien toiveita Melan työhyvinvointitoiminnalle. Kyselyn tulokset ohjaavat työhyvinvointipalveluiden kehittämistä.

Työhyvinvointipalvelut apurahansaajalle

Apurahansaajan työhyvinvointineuvoja

Tyhy-neuvoja palvelee henkilökohtaisesti apurahansaajia työhyvinvointiin, jaksamiseen ja työkykyyn liittyvissä asioissa.

Voit jättää Tyhy-neuvojalle yhteydenottopyynnön nettisivujemme yhteydenottolomakkeella. Merkitse lomakkeeseen, haluatko että sinuun ollaan yhteydessä puhelimitse vai sähköpostitse. Jos haluat yhteydenoton puhelimitse, kerro lomakkeen avoimessa vastauskentässä, mihin aikaan toivot yhteydenottoa.

Tyhy-neuvoja vastaa yhteydenottoihin pääasiassa arkisin klo 9.00–16.00

 

Hyvinvointipäivät

Järjestämme apurahansaajille vuosittain hyvinvointipäiviä, joiden teemat vaihtelevat. Ohjemassa on monipuolisia luentoja työhyvinvoinnista sekä käytännön harjoituksia ja toiminnallista ohjelmaa. Lisätietoa tulevista hyvinvointipäivistä saat Melan nettisivuilta: Tapahtumat, apurahansaajien Facebookista tai sähköpostilla: tyhy(at)mela.fi.

Virtaa verkosta

Virtaa verkosta on verkkovälitteinen ohjaus oman työkyvyn tukemiseen. Verkossa kokoontuvia vertaisryhmiä on kaksi: toinen on apurahatieteilijöiden ja toinen apurahataiteilijoiden ryhmä.

Osallistujat kokoontuvat kuusi kertaa keskustelemaan ja saamaan ohjausta Skypen välityksellä.

Puolentoista tunnin mittaisissa verkko-ohjauksissa osallistujat saavat ohjausta työkyvyn ja työhyvinvoinnin kannalta tärkeisiin teemoihin. Ohjaus on vuorovaikutteista, hyödyntäen ryhmän tarjoamaa vertaistukea. Valmentajina toimivat Työterveyslaitoksen asiantuntijat.

Lisätietoa: tyhy(at)mela.fi

Apurahansaajan hyvinvoinnin ABC

Hyvinvoinnin ABC – Mielenterveyden ensiapu 1

Apurahansaajan hyvinvoinnin ABC on kaksipäiväinen koulutus, jossa käydään läpi omaan hyvinvointiin ja mielen hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Kurssilla vuorottelevat luennot ja ryhmätyöt. Koulutuksen pohjana toimii Mielenterveysseuran koulutuskokonaisuus, MTEA®1. Koulutuksen teemoja ovat muun muassa:

  • mielen hyvinvointi
  • ihmissuhteet
  • tunteet
  • elämänhallinta
  • stressinhallinta
  • kriisit ja niistä selviäminen.

Koulutukseen mahtuu mukaan 18 ensiksi ilmoittautunutta. Lisätietoa tulevista koulutuksista saat Melan nettisivuilta: Tapahtumat, apurahansaajien Facebookista tai sähköpostilla: tyhy(at)mela.fi.

Työhyvinvointia apurahalla tutkivalle -opas

Työkirja auttaa apurahan turvin tutkimustaan tekeviä tutkijoita edistämään ammatillista kehittymistään ja työhyvinvointiaan. Kirja tarjoaa tukea ja käytännön harjoituksia työn mielekkyyden vahvistamiseen ja ylläpitämiseen, arjen hallintaan ja vertaistuen hyödyntämiseen.

Opas auttaa vertaisryhmien toiminnan käynnistämisessä ja ohjaamisessa. Se toimii sekä yksittäisen apurahaa saavan tutkijan itseopiskelumateriaalina että vertaisryhmissä käytävien keskustelujen suunnitelmallisena jäsentäjänä. Opas sisältää esimerkkejä, ohjaavia kysymyksiä, työtä tuunaavia harjoituksia, ammatillista identiteettiä vahvistavia reflektiotehtäviä ja neuvoja. Harjoitukset vahvistavat tutkijan ammatillista toimijuutta, eli sitä, että tutkija voi rahoitusmuodostaan riippumatta tietoisesti kehittyä ammatissaan ja tehdä hyvää tutkimusta mielekkäällä tavalla.

Opas on rahoitettu Melan työturvallisuusvaroista. Oppaan ovat laatineet VTT Sikke Leinikki TJS Opintokeskuksesta ja KTT Elina Henttonen Valtaamosta.

Lataa työkirja maksutta TJS Opintokeskuksen sivulta: Työhyvinvointia apurahalla tutkivalle.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö