Ohita valikko

Menikö tikku sormeen? Ilmoita vähäisestäkin vahingosta!

Jos sinulle sattuu työssäsi tapaturma, on siitä ilmoitettava aina mahdollisimman nopeasti Melaan. Kun kyseessä on vähäinen vahinko tai vamma, joka vaatii lääkärin tai terveydenhoitajan toimenpiteen tai esimerkiksi haavan sidostarvikkeen ostamista, mutta josta ei aiheudu työkyvyttömyyttä, voit ilmoittaa vahingosta pelkällä vakuutustodistuksella. Sinun ei välttämättä tarvitse täyttää vahinkoilmoitusta, vaan riittää, että täytät vakuutustodistuksen ja lähetät sen Melaan joko sähköisenä liitteenä asiointipalvelussa tai tulostettuna postitse.

Jos tapaturmavamma aiheuttaa lääkärin tutkimuksia ja hoidollisia arviointeja tai siitä aiheutuu työkyvyttömyyttä, pitää vahingosta tehdä aina vahinkoilmoitus. Voit täyttää vahinkoilmoituksen esimerkiksi Melan asiointipalvelussa tai yhdessä Mela-asiamiehen kanssa.

Vähäisen vamman ilmoittaminen vakuutustodistuksella

Vähäisiä vammoja, joiden ilmoittamiseen vakuutustodistus riittää, ovat esimerkiksi haavan puhdistus tai tikkaus, tikun poistaminen sormesta tai roskan poistaminen silmästä. Näistä vammoista aiheutuu käytännössä yksi käynti terveyskeskuksessa tai lääkärissä sekä käyntimaksun lisäksi matka- ja apteekkikuluja Vakuutustodistuksella saat vähäiset vammat ilmoitettua Melaan nopeasti, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa vahinkoilmoituksen täyttämiseen. Riittää, että vastaat muutamaan vakuutustodistuksen kysymykseen.

Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että Mela saattaa pyytää sinua tekemään vahinkoilmoituksen vielä jälkikäteen. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, jos vammasta aiheutuukin myöhemmin lisätutkimuksia.

Vakuutustodistus kätevästi asiointipalvelusta

Voit tulostaa vakuutustodistuksen kätevästi Melan sähköisestä asiointipalvelusta. Voit täyttää todistuksen koneellasi ja lähettää sen sähköisesti Melaan asiointipalvelun Lähetä liitteitä -linkistä. Saat todistuksen myös soittamalla asiakaspalveluumme tai Mela-asiamiehelle ja voit lähettää sen täyttämisen jälkeen postitse Melaan.

Lisätietoja saat Melan asiakaspalvelusta, puh. 029 435 2650

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö