Ohita valikko

Apurahansaajien työhyvinvointipäivä antoi eväitä työn mielekkyyden lisäämiseen

Järjestimme tiistaina 29.9. työhyvinvointipäivän apurahansaajille yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus Taiken ja Tieteentekijöiden kanssa. Tampere-talossa järjestetty tapahtuma oli suunnattu sekä tieteen että taiteen tekijöille. Päivän pääluentoa oli mahdollista seurata myös verkossa, ja lähetys keräsi monikymmenpäisen yleisön.

Päivän kulussa huomioitiin koronatilanne. Tilaisuus järjestettiin suuressa tilassa, jotta turvavälien noudattaminen olisi helpompaa. Osallistujien saatavilla oli kasvomaskeja ja käsidesiä.

Työn imua ja voimavaratekijöitä

Päivän teemana oli työn imun vahvistaminen. Pääpuhuja tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta käsitteli muun muassa työn voimavaratekijöitä ja uupumuksen aiheuttajia sekä työnimua tukevia asioita, kuten työn tuunaamista mielekkäämmäksi.

Yhteisessä keskustelussa todettiin, että apurahatyössä muun muassa työyhteisön ja tunnustuksen puute sekä työn epävarmuus haastavat voimavaroja, kun taas työn merkityksellisyyden kokemus lisää niitä. Hakanen rohkaisi apurahansaajia uskomaan omaan työhön ja sen tärkeyteen.

– Olkaa ylpeitä ja uskokaa siihen mitä teette. Älkää jääkö yksin. Tarvitaan teidän kaltaisia ihmisiä!

Luennon jälkeen apurahansaajilla oli mahdollisuus osallistua joko Hakasen työn tuunaukseen ja työn imuun keskittyvään työpajaan tai tutkijatohtori Jaana-Piia Mäkiniemen (VTT) voimavara-aiheiseen työpajaan.

Työhyvinvointitoimia apurahansaajille

Tilaisuus oli neljäs järjestämämme apurahansaajille suunnattu työhyvinvointipäivä. Hyvinvointipäivien lisäksi tarjoamme apurahansaajille myös muita työhyvinvointipalveluita.

Apurahansaajan työhyvinvointineuvoja palvelee henkilökohtaisesti työhyvinvointiin, työkykyyn ja jaksamiseen liittyvissä asioissa. Neuvojalle voi jättää yhteydenottopyynnön nettisivujemme yhteydenottopyyntölomakkeella.
Tarkempaa tietoa apurahansaajan työhyvinvointipalveluista on sivulla Työhyvinvointia apurahansaajalle.

Lisätietoja: työkykytiimin vetäjä Pirjo Saari, puh. 029 435 2460 tai pirjo.saari(at)mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö