Ohita valikko

Uudistettu varhaisen välittämisen opas

Melan Välitä viljelijästä -projekti on uudistanut varhaisen välittämisen oppaan: ”Välitän viljelijästä – Työkaluja varhaiseen välittämiseen”. Siinä kerrotaan konkreettisin esimerkein, miten oman huolen yrittäjän tilanteesta voi tuoda esiin ja millä tavoin yrittäjän tueksi voi hankkia hänen kaipaamaansa apua. Opas on tarkoitettu työkaluksi kaikille Välitä viljelijästä -verkoston toimijoille ja maatalouden sidosryhmäorganisaatioille.

Tavoitteena on, että jokainen, joka kohtaa työssään maatalousyrittäjiä, havaitsisi mahdolliset jaksamiseen liittyvät haasteet ja rohkenisi ottaa oman huolen yrittäjän tilanteesta puheeksi. Luottamuksellisen ja yhteisymmärryksessä tapahtuvan keskustelun myötä yrittäjä voidaan ohjata avun piiriin. Näin tilanteeseen saadaan apua jo varhaisessa vaiheessa.

Tutustu uudistettuun oppaaseen ja jaa hyviä vinkkejä varhaiseen välittämiseen myös muille! Jos huomaat jaksamisongelmia lähipiirissäsi, ota asia rohkeasti puheeksi. Puheeksiottaja voi olla kuka tahansa: perheenjäsen, ystävä, naapuri, toinen maatalousyrittäjä, tilan toimintaan liittyvä henkilö tai yhteistyökumppani – esimerkiksi lomittaja tai maatalousneuvoja.

Uusi varhaisen välittämisen opas on ladattavissa Melan nettisivuilta myös ruotsin kielellä ja opasta voi halutessaan tilata Melan julkaisupalveluista.

Varhaisen välittämisen viesti on yksinkertainen: ”Minä kuulen tilanteesi, apua on saatavilla”.

Lue lisää varhaisen välittämisen toiminnasta.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö