Ohita valikko

Varhainen välittäminen

Varhaisen välittämisen malli on luotu tilanteeseen, jossa omassa jaksamisessasi alkaa olla ongelmia ja terveytesi alkaa heikentyä.

Varhaisen välittämisen mallin perusajatus on, että kun muut ihmiset huomaavat jaksamiseesi tai työkykyysi liittyviä ongelmia, he rohkenisivat ottaa asian puheeksi ja ohjaisivat sinut oikeanlaisen avun piiriin. Varhaisen välittämisen mallin tarkoitus on siis varmistaa tarvittava apu ja tuki silloin, kun omat voimasi eivät siihen riitä.

Puheeksiottaja voi olla kuka tahansa: perheenjäsen, naapuri, toinen maatalousyrittäjä tai tilan toimintaan liittyvä henkilö kuten lomittaja, maatalousneuvoja tai eläinlääkäri. Tärkeää mallissa on välittäminen ja huolenpito toinen toisistamme. Tärkeää on myös se, että saat apua riittävän varhain – jo ennen kuin tilanne pääsee kriisiytymään.

Mela kouluttaa maatalousyrittäjien sidosryhmiä ja maatalousyrittäjiä varhaisen välittämisen malliin ja puheeksiottoon maakunnallisissa koulutuksissa. Samalla rakennamme myös maakunnallisia varhaisen välittämisen verkostoja. Lisätietoa koulutuksista ja varhaisen välittämisen mallista löydät nettisivuiltamme Välitä viljelijästä -verkoston sivuilta.

Varhaisen välittämisen toimintamalli

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö