Ohita valikko

Työkykyneuvontapalvelulla tukea maatalousyrittäjille

Olemme kehittäneet asiakkaillemme uuden työkykyä tukevan neuvontapalvelun. Palvelua tarjoavat työkykykoordinaattorikoulutuksen saaneet Välitä viljelijästä -projektityöntekijät. He tuntevat maatalousyrittäjän työn, työkykyä tukevan palvelujärjestelmän sekä yhteistyökumppanit. Kun yrittäjän työkyky suhteessa työn vaatimuksiin aiheuttaa haasteita, työkykykoordinaattorit etsivät tilanteeseen sopivia ratkaisuja yhteistyössä yrittäjän kanssa.

Välitä viljelijästä -projektityöntekijöiden työ jatkuu entiseen tapaan työkykykoordinaattoritoiminnan rinnalla; alueen projektityöntekijä toimii sekä projektityöntekijänä että työkykykoordinaattorina. Uusi toiminta tarjoaa uutta osaamista ja lisää näin mahdollisuuksia auttaa maatalousyrittäjiä paremmin myös työkykyhaasteissa.

Työkykyneuvonnasta apua, kun oma työkyky mietityttää

Työkykyneuvonnasta voi olla hyötyä esimerkiksi kuntoutusvaihtoehtojen kartoittamisessa. Tukea voi saada myös työn jatkamisen mahdollisuuksien pohdintaan, jos yrittäjällä on toistuvia tai pitkittyviä sairauslomia, hän saa hylkäävän päätöksen ammatillisesta kuntoutus- tai työkyvyttömyyseläkehakemuksestaan tai jos tilan tuotantosuunta tai elämäntilanne muuttuvat esimerkiksi avioeron tai puolison sairastumisen myötä.

Maatalousyrittäjä voi itse ottaa yhteyttä työkykykoordinaattoriin. Myös maatalouden sidosryhmiin ja Välitä viljelijästä -verkostoon kuuluva työntekijä voi ohjata maatalousyrittäjää palvelun pariin. Työkykyneuvonta on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Se on kokonaistilanteen ja vaihtoehtojen kartoittamista sekä ohjausta ja neuvontaa sopivien palvelujärjestelmän mahdollisuuksien arvioimiseksi.

Tällä hetkellä työkykyneuvontaa on saatavilla Kanta- ja Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon, Uudenmaan, Pirkanmaan ja Lapin alueella sekä kaikilla ruotsinkielisillä alueilla. Palvelua laajennetaan kuluvan vuoden aikana koko maahan.

Lisätietoja: työterveyshuollon asiantuntija Arja Peltomäki-Vastamaa p. 029 435 2459

Lue lisää työkykyneuvonnasta ja katso Välitä viljelijästä -projektityöntekijöiden yhteystiedot

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö