Ohita valikko

Työhyvinvointia apurahatutkijoille -hanke käyntiin

Työn pätkittäisyys epävarmuus ja yksinäisyys, ulkopuolisten luomat aikataulut sekä työn rajattomuus rasittavat monesti apurahatutkijaa. Apurahatutkija jää usein myös työhyvinvointitoimien tai täydennyskoulutusten ulkopuolelle, vain siksi, että apurahatukijalla ei ole työnantajaa. Vastauksena tähän tarpeeseen kevään aikana käynnistetään työhyvinvointia tukeva hanke, jossa apurahatutkijoille järjestetään vertaisverkostoja viiteen eri yliopistokaupunkiin. Vertaisverkosto toimii lähitapaamisten sekä verkko-ohjauksen avulla ja keskittyy teemoihin, jotka ovat tärkeitä nimenomaan apurahatutkijoiden työhyvinvoinnin edistämiseksi. Hanke on Melan rahoittama työhyvinvointihanke ja sitä koordinoi TJS Opintokeskus.

Hankkeen eteneminen

Hankkeen aluksi luodaan vertaisverkosto Oulun, Itä-Suomen, Helsingin, Turun ja Tampereen alueille. Vertaisverkosto toimii lähitapaamisten sekä verkko-ohjauksen avulla. Kukin verkosto kokoontuu noin neljä kertaa. Täsmällinen kokoontumismäärä päätetään jokaisessa verkostossa tarpeen mukaan. Verkostojen toimintaa fasilitoivat TJS Opintokeskuksen asiantuntijat Merja Hanhela, Sikke Leinikki ja Päivi Lohi-Aalto.

Lisäksi TJS Opintokeskuksen Reilu Peli -verkostoon perustetaan apurahatutkijoiden oma ryhmä. Ryhmässä järjestetään verkkoluentoja ja käsitellään ryhmän esiin tuomia työhyvinvointiin ja asialliseen kohteluun liittyviä kysymyksiä.

Miten pääsen mukaan?

TJS Opintokeskus etsii parhaillaan apurahatutkijoita hankkeeseen. Voit ottaa yhteyttä TJS:n asiantuntijoihin 22.3.2017 mennessä ja kertoa halukkuudestasi lähteä mukaan. Ensimmäiset tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

  • 3.5. kello 12 – 16. Tampere
  • 3.5. kello 12 – 16 Helsinki
  • 11.5. kello 12 – 16 Joensuu
  • 19.5. kello 12 – 16 Oulu
  • toukokuun loppu (aika tarkentuu myöhemmin) Turku

Ilmoittaudu mukaan ja kysy lisää hankkeesta:
Helsingissä ja Turussa: sikke.leinikki@tjs-opintokeskus.fi
Tampereella ja Oulussa: merja.hanhela@tjs-opintokeskus.fi
Itä-Suomessa: paivi.lohi-aalto@tjs-opintokeskus.fi

Toiminta paikkakunnilla käynnistyy, jos vähintään 5 hengen ryhmä ilmoittautuu mukaan. Ilmoittautuneille kerrotaan tarkka paikka lähempänä ajankohtaa.

Mela käynnistää työhyvinvointitoimintaa apurahansaajille

Myös Mela on käynnistämässä apurahansaajille työhyvinvointitoimintaa. Tähän liittyen teemme apurahatutkijoille lyhyen kyselyn siitä, millaisia toiveita heillä on oman työhyvinvointinsa tukemiseksi. Kysely tulee Melan nettisivuille kevään aikana.

Lisätietoja
Kehittämisasiantuntija Sikke Leinikki, TJS Opintokeskus, puh. 045 6350 673, TJS Opintokeskus
Työhyvinvoitntiimin vetäjä Pirjo Saari, Mela, puh. 0400 341 390
Työturvallisuusagronomi Erik Lindroos, Mela, puh. 0500 467 658

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö