Ohita valikko

Tapaturmavammojen ja ammattitautien lääkeostojen laskutus

Tapaturmavammojen ja ammattitautien hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden laskutus muuttui vuoden alusta. MATA-vakuutuksen perusteella korvataan tapaturmavamman ja ammattitaudin hoitoon määrätyt tarpeelliset lääkkeet. Vuoden alusta lääkekulut on kuitenkin pitänyt maksaa ensin itse ja hakea korvausta ostetuista lääkkeistä Melasta.

Korvaushakemus lääkeostoista on toimitettava Melaan vuoden kuluessa kustannusten syntymisestä. Vain ammattitaudin tai tapaturmavamman hoitoon liittyvät tarpeelliset lääkeostot korvataan. Liitä korvaushakemukseen kulutositteet ja lääkemääräys ammattitaudin tai tapaturmavamman hoitoon määrätyistä lääkkeistä.

Jos sinulla on tapaturmavamman tai ammattitaudin hoitoon määrätty pitkäkestoinen tai kallis lääkitys (esimerkiksi astmalääkitys tai vaikean vamman kipulääkitys), Mela antaa tarpeellisia lääkeostojasi varten maksusitoumuksen. Maksusitoumuksen perusteella apteekki antaa sinulle lääkkeet maksutta ja laskuttaa kulut suoraan Melalta. Maksusitoumuksen saamiseksi voit olla yhteydessä Melan asiakaspalveluun tai laittaa suojattua sähköpostia Melan nettisivujen kautta.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö, Jaana Laine, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 0400 966 303

Lisää aiheesta
30.12.2016 Työtapaturmaan ja ammattitautiin määrättyjen lääkkeiden laskutus muuttuu
05.01.2017 Tapaturmavammojen ja ammattitautien lääkeostojen laskutukseen muutos vuoden alusta

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö