Ohita valikko

Tapaturmavammojen ja ammattitautien lääkeostojen laskutukseen muutos vuoden alusta

Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilain (MATAL) perusteella sinulla on oikeus korvaukseen tapaturmavamman ja ammattitaudin aiheuttamista tarpeellisista lääkekuluista. Vuoden alusta sinun on kuitenkin pääsääntöisesti itse maksettava lääkeostokset apteekissa. Ostojen jälkeen voit hakea Maatalousyrittäjien eläkelaitoksesta (Mela) korvausta lääkekuluista.

Korvaushakemus lääkeostoista on tehtävä vuoden kuluessa kulun syntymisestä. Vain ammattitaudin tai tapaturmavamman hoitoon liittyvät tarpeelliset lääkeostot korvataan. Hakemukseen on liitettävä kulutositteet ja lääkärin lääkemääräys ammattitaudin tai tapaturmavamman hoitoon määrätyistä lääkkeistä.

Jos sinulla on tapaturmavamman tai ammattitaudin hoitoon määrätty pitkäkestoinen tai kallis lääkitys (esimerkiksi astmalääkitys tai vaikean vamman kipulääkitys), Mela antaa tarpeellisia lääkeostojasi varten maksusitoumuksen. Tämän perusteella apteekki antaa sinulle lääkkeet maksutta ja laskuttaa kulut suoraan Melalta. Maksusitoumuksen saamiseksi voit olla yhteydessä Melan asiakaspalveluun tai laittaa sähköpostia (suojattu sähköposti Melan nettisivujen kautta).

Lisätietoja: yksikönpäällikkö, Jaana Laine, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 0400 966 303

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö