Ohita valikko

Myös apurahansaajat tarvitsevat apua työhyvinvointinsa tukemiseen

Apurahansaaja työskentelee useimmiten yksin, ilman työyhteisön ja esimiehen tukea. Työn yksinäisyys luo erityisiä haasteita työhyvinvoinnille. Kun työsuojeluvelvoite ei kuulu lakisääteisesti kenellekään, on apurahansaaja käytännössä usein itse vastuussa jaksamisestaan. Tästä syystä apurahansaaja tarvitsee muiden tahojen järjestämää apua työhyvinvointinsa tueksi.

Melassa on alettu kehittää toimia, joilla apurahansaajien työhyvinvointia voidaan tukea. Toiminnan pohjaksi toteutimme kyselyn, jossa selvitimme apurahansaajien omia näkemyksiä siitä, minkälaisilla työhyvinvointitoimilla heidän jaksamistaan voidaan parhaiten tukea. Selvisi, että ennen kaikkea vastaajat kaipasivat psyykkistä työkykyä tukevaa toimintaa sekä apua stressin hallinnassa. Lisäksi apurahansaajat toivoivat hyvinvointipäiviä, jotka tarjoaisivat monipuolisia luentoja ja virkistystä sekä vertaisryhmätoimintaa. Vertaisryhmätoiminta koettiin tärkeäksi, koska työ on itsenäistä ja perinteisen työyhteisön tuki puuttuu.

Hyvinvointipäivä apurahataiteilijoille

Vastataksemme näihin toiveisiin järjestämme Hyvinvointipäivän apurahataiteilijoille. Hyvinvointipäivä järjestetään 26.9.2018 Tieteiden talolla Helsingissä. Vastaava hyvinvointipäivä järjestettiin viime vuonna tieteentekijöille.

Hyvinvointipäivän ohjelmassa on huomioitu kyselyssä esiin noussut toive saada apua stressin ja kuormituksen hallintaan. Puhujina kuullaan muun muassa aivotutkija ja kognitiotieteiden dosentti Minna Huotilaista sekä taiteilijoiden psyykkisen valmennuksen asiantuntija Marjukka Laurolaa. Ohjelmassa on myös työpajoja ja performansseja.

Hyvinvointipäivien lisäksi Mela on käynnistämässä myös muuta apurahansaajan työhyvinvointia tukevaa toimintaa.

Lisätietoja
työhyvinvointitiimin vetäjä Pirjo Saari, puh 0400 341390 tai pirjo.saari(@)mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö