Ohita valikko

Melan maksuihin mahdollisuus saada lykkäystä koronatilanteen takia

Maatalousyrittäjän eläkelain täytäntöönpanosta annettua valtioneuvoston asetusta on muutettu väliaikaisesti koronan aiheuttamien poikkeusolojen takia. Muutoksen myötä Melalle maksettavien vakuutusmaksulaskujen eräpäivää on asiakkaan pyynnöstä mahdollisuus siirtää enintään kolmella kuukaudella eteenpäin. Eräpäivän siirtämisen ajalta ei kerry viivästyskorkoa. Muutoksen tavoite on antaa hankalassa taloudellisessa tilanteessa oleville maatalousyrittäjille ja apurahansaajille joustoa vakuutusmaksujen maksamiseen.

Viivästyskoroton eräpäivänsiirtomahdollisuus vain laskuille, joiden alkuperäinen eräpäivä on ajalla 10.4.–31.7.2020

Eräpäivää voidaan siirtää työeläkevakuutusmaksun, ryhmähenkivakuutusmaksun ja pakollisen työajan työtapaturmavakuutusmaksun osalta. Muutos ei koske vapaaehtoisen työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen tai vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen maksuja.

Eräpäivänsiirtomahdollisuus koskee uusia vakuutusmaksulaskuja, joiden alkuperäinen eräpäivä osuu ajalle 10.4.2020–31.7.2020.

Sovi maksujen lykkäämisestä aina soittamalla asiakaspalveluumme

Ole yhteydessä vakuutusmaksulaskutukseemme puhelimitse 029 435 2690, jos haluat siirtää vakuutusmaksulaskusi eräpäivää. Voit sopia asiasta myös suojatun sähköpostin kautta, valitse silloin vastaanottajaksi vakuutusmaksut.

Vakuutusmaksulaskutuksemme auttaa sinua myös silloin, jos haluat lisää maksuaikaa laskulle, jonka alkuperäinen eräpäivä ei osu ajalle 10.4.2020–31.7.2020. Näissä tilanteissa laskullesi alkaa kertyä 4 prosentin viivästyskorko alkuperäisen eräpäivän jälkeen siihen saakka, kun maksat laskusi. Jos olet hyödyntänyt viivästyskorottaman eräpäivän siirtomahdollisuuden, voit senkin jälkeen tarvittaessa pyytää vielä viivästyskorollista maksuaikaa laskullesi. Viivästyskoron lisäksi maksuajan pidentämisestä ei aiheudu muita lisäkuluja.

Maksuajan pidentämisestä on sovittava aina erikseen. On tärkeää, että olet yhteydessä Melaan jo ennen kuin laskusi erääntyy.

Lisätietoja
Melan vakuutusmaksulaskutus, p. 029 435 2690
vakuutus- ja korvauspalvelujen johtaja Antti Huhtamäki, p. 050 501 0200 tai antti.huhtamaki(at)mela.fi

Lue myös: Joustomahdollisuudet Melan vakuutusmaksuissa

 

 

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö