Ohita valikko

Joustomahdollisuudet Melan vakuutusmaksuissa

Koronan vaikutukset tuntuvat myös Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan asiakkaiden, maatalousyrittäjien ja apurahansaajien arjessa. Mela pyrkii helpottamaan asiakkaiden poikkeuksellista tilannetta vakuutusmaksuihin liittyvillä joustoilla.

Lisämaksuaikaa vakuutusmaksuille

Melalle maksettaviin vakuutusmaksuihin voi hakea lisää maksuaikaa. Lisämaksuajasta tulisi sopia aina ennen laskun erääntymistä. Asiaa voi hoitaa soittamalla Melan vakuutusmaksulaskutukseen. Uudesta maksuaikataulusta voi sopia myös suojatun sähköpostin kautta. Vakuutusmaksuja voi lykätä enintään 24 kuukaudella alkuperäisestä eräpäivästä. Lykkäyksen ajalta laskuun lisätään viivästyskorko, joka on tällä hetkellä 4 %.

Asiakkaan pyynnöstä laskuja voidaan nyt lykätä poikkeuksellisesti korottomasti

Melan vakuutusmaksuihin liittyvää valtioneuvoston asetusta on muutettu väliaikaisesti koronan aiheuttamien poikkeusolojen takia. Vakuutusmaksujen eräpäivää voi nyt siirtää korottomasti enintään kolmella kuukaudella, jos vakuutusmaksun alkuperäinen eräpäivä osuu ajalle 10.4.–31.7.2020.

Vakuutusmaksuja voi tämänkin jälkeen lykätä, mutta silloin laskuun lisätään 4 % viivästyskorko. Jos lasku erääntyy heinäkuun jälkeen, voi siihen hakea ainoastaan viivästyskorollista maksuaikaa. Lisämaksuaika (sekä koroton että korollinen) edellyttää aina asiakkaan yhteydenottoa ja asiasta sopimista.

Ei uusia vakuutusmaksulaskuja ulosottoon

Mela toimii poikkeustilanteissakin vastuullisesti ja pidättäytyy elokuun 2020 loppuun asti laittamasta uusia maksamatta jääneitä vakuutusmaksulaskuja ulosottoon.

– Näillä toimilla pyrimme osaltamme helpottamaan haasteellisissa olosuhteissa painiskelevien asiakkaidemme tilannetta, toteaa Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari.

Lisätietoa vakuutusmaksuista löytyy Melan nettisivuilta tai soittamalla Melan vakuutusmaksulaskutukseen puh. 029 435 2690.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, puh. 050 500 4514

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö